Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
2B08069

Výzkum vztahů mezi vlastnostmi kontaminující mikroflóry a tvorbou biogenních amínů jako rizikových toxikantů v systému hodnocení zdravotní nezávadnosti sýrů na spotřebitelském trhu.

Cíle projektu

Výzkum fyziologických charakteristik bakteriálních kontaminantů a jejich schopnosti tvořit biogenní amíny v podmínkách zpracování mléka na sýry ve výrobních závodech i při faremním zpracování mléka se zaměřením na rizika jejich výskytu ve zralých sýrech

Klíčová slova

milkcheesebiogenic aminesmicroorganismshealth

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

  • Program

    Zdravý a kvalitní život

  • Veřejná soutěž

    Zdravý a kvalitní život 2 (SMSM20082B2)

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    1182/2010-31

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Relationship research of contaminant microflora and biogenic amines as the risk toxicants in the system of cheese health unexceptionability on the consumer market

  • Anotace anglicky

    The aims of this project are the physiological characteristics research of bacterial contaminants and their ability to produce biogenic amines in conditions of cheese production, the new procedure assurance of processing, control, identification of healthy and unexceptionable food and the found of their new sources.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    ZV - Základní výzkum

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory
    (dle převodníku)

    10606 - Microbiology
    10607 - Virology
    21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Řešení projektu probíhalo v souladu s jeho zadáním. Byly charakterizovány vlastností bakteriálních kmenů podílejících se na tvorbě biogenních aminů v různých stadiích výroby tvrdých sýrů.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 3. 2008

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2011

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    25. 2. 2011

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP12-MSM-2B-U/01:1

  • Datum dodání záznamu

    3. 7. 2012

Finance

  • Celkové uznané náklady

    8 710 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    7 831 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    879 tis. Kč

Základní informace

Uznané náklady

8 710 tis. Kč

Statní podpora

7 831 tis. Kč

89%


Poskytovatel

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

CEP

GM - Potravinářství

Doba řešení

01. 03. 2008 - 31. 12. 2011