Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nutriční a energetická hodnota mléčných výrobků ČR a zhodnocení analytických metod ke stanovení jednotlivých složek

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program podnikatelského výzkumu

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    MILCOM a.s.

  • Druh soutěže

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Nutritional and energetic value of milk products in Czech Republic and the applied analytical methods for determination of individual components

  • Anotace anglicky

    The Data Food Bank of food composition was originally produced by The Food Research Institute Bratislava in the past Czechoslovakia in cooperation with the related Slovak and Czech organizations, among them With Dairy Research Institute in Prague. The obtained data on food composition were workwd out by the database INFORMIX compatible to the similar Data Banks in EU. In present days, there is necessarry, to produce the similar data bank in Czech Republic, that should be disposal to professional, as well as to general public in Czech Republic and could be used relating to other European partners. The suggested project assumes creation of innovated food tables in the field of milk and milk products in printed and computed form as the firststep to zhe production of complete data bank of food composition in Czech Republic. In this sense, there will be included all groups of milk products, namely fluid milk products, butter, cheese, ice-creame, cultured milk products, eveporated milk products, dried produ

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Byly vypracovány tabulky nutriční a energetické hodnoty mléčných výrobků, které najdou uplatnění v potravinářské, výživářské a zdravotnické sféře. Dále byly zhodnoceny analytické metody vhodné ke stanovení nutričních parametrů mléka.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1996

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2000

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2001/MZE/MZE1QA/U/N/3:2

  • Datum dodání záznamu

Finance

  • Celkové uznané náklady

    5 250 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    4 250 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč