Nutriční a energetická hodnota mléčných výrobků ČR a zhodnocení analytických metod ke stanovení jednotlivých složek
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo zemědělství
Program
Program podnikatelského výzkumu
Veřejná soutěž
—
Hlavní účastníci
MILCOM a.s.
Druh soutěže
—
Číslo smlouvy
—
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
Nutritional and energetic value of milk products in Czech Republic and the applied analytical methods for determination of individual components
Anotace anglicky
The Data Food Bank of food composition was originally produced by The Food Research Institute Bratislava in the past Czechoslovakia in cooperation with the related Slovak and Czech organizations, among them With Dairy Research Institute in Prague. The obtained data on food composition were workwd out by the database INFORMIX compatible to the similar Data Banks in EU. In present days, there is necessarry, to produce the similar data bank in Czech Republic, that should be disposal to professional, as well as to general public in Czech Republic and could be used relating to other European partners. The suggested project assumes creation of innovated food tables in the field of milk and milk products in printed and computed form as the firststep to zhe production of complete data bank of food composition in Czech Republic. In this sense, there will be included all groups of milk products, namely fluid milk products, butter, cheese, ice-creame, cultured milk products, eveporated milk products, dried produ
Vědní obory
Kategorie VaV
—
CEP - hlavní obor
GM - Potravinářství
CEP - vedlejší obor
—
CEP - další vedlejší obor
—
OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
21101 - Food and beverages
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Byly vypracovány tabulky nutriční a energetické hodnoty mléčných výrobků, které najdou uplatnění v potravinářské, výživářské a zdravotnické sféře. Dále byly zhodnoceny analytické metody vhodné ke stanovení nutričních parametrů mléka.
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 1. 1996
Ukončení řešení
1. 1. 2000
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
—
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP/2001/MZE/MZE1QA/U/N/3:2
Datum dodání záznamu
—
Finance
Celkové uznané náklady
5 250 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
4 250 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
0 tis. Kč