Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rozvoj metod stanovení rizikových chemických prvků a vybraných organických kontaminantů v mléce a mléčných výrobcích a jejich harmonizace s metodami EU.

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program podnikatelského výzkumu

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    Česká zemědělská univerzita v Praze

  • Druh soutěže

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Development of methods for determination of risk chemical elements and some organic contaminants in milk and milk poducts, and their harmonization with the EU.

  • Anotace anglicky

    Quality of food products including milk and milk products should be objectively analytically evaluated and before entering the EU, it is necessary to harmonize both the set of followed indicators and methods for their determination used in th Czech Republic with those accepted in EU, with special accent on the control of quality of obtained analytical data. In the first period of the submitted project, the analytes used for quality testing of milk and milk products (microelements, mycotoxins, residui ofpesticides), as well as methods used for their determination in the CR and EU, will be compared. On the basis of this study optimal set of the above analytes will be selected. Methods for determination will then be developed for selected analytes, including the validation of these methods. A review concerning the available reference materials and their sortiment will be made and we will consider the possibility to prepare some of them in the CR. The project of creation of the control center for ev

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Řešení probíhalo dle plánu, bylo dosaženo plánovaných cílů. Vypracované metody a návody jsou podkladem pro výrobce a pro kontrolní orgány.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1996

  • Ukončení řešení

    1. 1. 1999

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2000/MZE/MZE0QA/U/5:1

  • Datum dodání záznamu

Finance

  • Celkové uznané náklady

    2 843 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    2 843 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč