Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fyzikální metody sledování kvality potravin

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program podnikatelského výzkumu

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Druh soutěže

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Physical properties of foods as a tool for quality control

  • Anotace anglicky

    This project is continuation of the similar project having the support from the Ministry of Agriculture of Czech Republic. The aim of the project is the research in the area which is potential source of an indirect quick method of quality measurement. Bymeasuring the specific physical property it is possible the on-line measurement of the texture, consistency, rheology and colour of the foods. The project is more advanced in comparison to earlier program in measuring the colour of the food which is potentially the great tool for quality of foodstuffs measurement. The correlations between the sensoric texture and corresponding mechanical and rheological properties are searched in the framework of this project. The final goal of the research is to develop the sensors capable to be installed in the industrial conditions and indirectly measure the quality of the product so quickly to enable the process control (e.g. the colour of the cakes vs. heating intesity control, rheology of the collagen vs. dry m

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Bylo vyvinuto a ověřeno několik fyzikálních metod a přístrojů ke sledování fyzikálních vlastností potravin. Řešení přispělo i rozšíření mezinárodní databáze fyzikálně-chemických vlastností potravin.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1996

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2000

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2001/MZE/MZE1QA/U/N/3:2

  • Datum dodání záznamu

Finance

  • Celkové uznané náklady

    4 872 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    4 872 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč