Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
EP7052

Využití domácího genetického potenciálu čistých mlékařských kultur pro vývoj nových druhů mléčných výrobků s požadovanými vlastnostmi

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program podnikatelského výzkumu

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    MILCOM a.s.

  • Druh soutěže

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    The application of the home genetic potential of pure milk cultures in development new sorts of milk products having requested qualities

  • Anotace anglicky

    The pure milk cultures collection contains more than 500 strains of lactic acid bacteria, yeasts and moulds. A number of them are specific, not only for food industry, but for agriculture and medicine, as well. An important part of the collection is represented by the genofond of home microorganisms. The aim of the project is to map out, gradually the properties of these home microorganisms in detail, their testing using methods of modern microbiologic taxonomy and relating to their specific qualities with the aim of their application in development new sorts of milk products having the requested organoleptic and rheologic properties.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Byl proveden výběr testace a navržen způsob využití nových kmenů ČMK pro výrobu kysaných výrobků a navržen nový výrobek proteinového probiotika s dieteticko-ochrannou mikroflorou.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1997

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2000

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2001/MZE/MZE1QA/U/N/3:2

  • Datum dodání záznamu

Finance

  • Celkové uznané náklady

    2 034 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    1 620 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč