Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
EP7145

Vypracování metod pro posuzování potravin živočišného původu z hlediska jejich falšování

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program podnikatelského výzkumu

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    Výzkumný ústav veterinárního lékařství, v.v.i.

  • Druh soutěže

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Development of methods for the assesment of food-stuffs of animal origin with regard to their possible falsification.

  • Anotace anglicky

    The project is oriented to the development of methodology for the assesment of food-stuffs of animal origin concerning their falsification, with a special regard to biological and nutritional value and health safety of food. This system will be developedin accord with a food codex with regard to legislation and food inspection in the Czech Republic. The project will include a proposal for the development of method for the detection of components necessary check as the sources changing biological and n utritional value of food-stuffs and hazardous for health. One of the objektives of developing the methods is also the economic point of checking the food products which might be falsified. The project will include two parts: obtaining a database and development of detection methods for single components of animal products. The methodological part will be aimed at the development of immunochemical detection methods of animal products components: casein, whey, white of egg, plant proteins (gluten, soya p

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages<br>40301 - Veterinary science

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Byly vypracovány metody pro průkaz falšování masných výrobků.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1997

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2000

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2001/MZE/MZE1QA/U/N/3:2

  • Datum dodání záznamu

Finance

  • Celkové uznané náklady

    1 900 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    1 410 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč