Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
ME10110

Studium faktorů ovlivňujících fenolové látky piva od surovin k hotovému pivu.

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

  • Program

    KONTAKT

  • Veřejná soutěž

    KONTAKT 8 (SMSM2010ME5)

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    2062/2011-320

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Factors affecting the beer phenolic compounds. Studies on the whole process: from raw materials to beer.

  • Anotace anglicky

    The aim of the project is to investigate, qualitatively and quantitatively, the phenolic content in barley, hop and beer with focus on the malting and brewing process. Further insights on the phenolic behavior throughout the malting and brewing process,mainly the structural modifications, would be of great interest to the brewing industry and, as a consequence, for the beer consumers.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    ZV - Základní výzkum

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • CEP - další vedlejší obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10406 - Analytical chemistry<br>10608 - Biochemistry and molecular biology<br>10609 - Biochemical research methods<br>21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Byl vypracován dichotomický klíč pro autentizaci chmelových odrůd. V českých a čínských odrůdách sladařského ječmene byla provedena frakcionace polyfenolů a byly stanoveny jednotlivé polyfenoly. Pivovarský proces byl vyhodnocen z hlediska antioxidační k?

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 5. 2010

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2012

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    16. 2. 2012

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP13-MSM-ME-U/01:1

  • Datum dodání záznamu

    28. 6. 2013

Finance

  • Celkové uznané náklady

    1 204 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    1 204 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč