Vývoj metod a systémů pro hodnocení jakosti syrového mléka a pro potřeby kontroly a technologického rozhodování v prvovýrobě i při mlékárenském zpracování
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo zemědělství
Program
Program II
Veřejná soutěž
Program II (SMZE2001_2_1)
Hlavní účastníci
MILCOM a.s.
Druh soutěže
VS - Veřejná soutěž
Číslo smlouvy
—
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
Development of methods and systems for evaluation of raw milk quality and for control of technological decisions in milk production and processing.
Anotace anglicky
The content of proposed project is divided into five parts concerning raw milk production, evaluation and treatment. They would certainly a significantly help to solve basic problems of today's state and bring foundation and knowledge for formulation offuture aim of raw milk quality evaluation . Chapters of project are as follows: 1. Harmonization of legislative demands, methods and working procedures with requirements of directive EU 92/46. 2. Utilization of results of evaluation of raw milk quality parameters for the treatment overviews about the long life quality of raw milk production. 3. Improvement of control systems of laboratory activity for raw milk evaluation. 4. Specifying of current methods and proposals of new microbiological methods for evaluation of milk suitability to fulfill users and producers requirements. 5. Draw up methods and procedures for positive effecting the quality and suitability of milk raw material for specific milk products. 6. Defining of real possibilities f
Vědní obory
Kategorie VaV
NV - Neprůmyslový výzkum (aplikovaný výzkum s výjimkou průmyslového)
CEP - hlavní obor
GM - Potravinářství
CEP - vedlejší obor
—
CEP - další vedlejší obor
—
OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
21101 - Food and beverages
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Průběh řešení i výsledky projektu plně odpovídají zadání projektu.Výsledky jsou významným přínosem k hodnocení kvality nakupovaného mléka jako suroviny pro mlékárenské zpracování.
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 1. 2001
Ukončení řešení
1. 1. 2005
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
—
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP06-MZE-QD-U/04:1
Datum dodání záznamu
29. 6. 2006
Finance
Celkové uznané náklady
2 300 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
2 300 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
0 tis. Kč