Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
QD1404

Vývoj metod a systémů pro hodnocení jakosti syrového mléka a pro potřeby kontroly a technologického rozhodování v prvovýrobě i při mlékárenském zpracování

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program II

  • Veřejná soutěž

    Program II (SMZE2001_2_1)

  • Hlavní účastníci

    MILCOM a.s.

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Development of methods and systems for evaluation of raw milk quality and for control of technological decisions in milk production and processing.

  • Anotace anglicky

    The content of proposed project is divided into five parts concerning raw milk production, evaluation and treatment. They would certainly a significantly help to solve basic problems of today's state and bring foundation and knowledge for formulation offuture aim of raw milk quality evaluation . Chapters of project are as follows: 1. Harmonization of legislative demands, methods and working procedures with requirements of directive EU 92/46. 2. Utilization of results of evaluation of raw milk quality parameters for the treatment overviews about the long life quality of raw milk production. 3. Improvement of control systems of laboratory activity for raw milk evaluation. 4. Specifying of current methods and proposals of new microbiological methods for evaluation of milk suitability to fulfill users and producers requirements. 5. Draw up methods and procedures for positive effecting the quality and suitability of milk raw material for specific milk products. 6. Defining of real possibilities f

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    NV - Neprůmyslový výzkum (aplikovaný výzkum s výjimkou průmyslového)

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Průběh řešení i výsledky projektu plně odpovídají zadání projektu.Výsledky jsou významným přínosem k hodnocení kvality nakupovaného mléka jako suroviny pro mlékárenské zpracování.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2001

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2005

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP06-MZE-QD-U/04:1

  • Datum dodání záznamu

    29. 6. 2006

Finance

  • Celkové uznané náklady

    2 300 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    2 300 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč