Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
QE0041

Možnosti ovlivnění výsledné kvality mléčných výrobků se zaměřením tekuté trvanlivé mléčné výrobky

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program III

  • Veřejná soutěž

    SMZE2000III

  • Hlavní účastníci

    MILCOM a.s.

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    The Possibilities to Influence the Quality of Milk Products respecting to Liquid Milk Products with Long Keeping Quality

  • Anotace anglicky

    The liquid milk products with long keeping quality treated by UHT process cover 46 % of liquid milk volume in Czech Republic representing 10 % of the volume of purchassed raw milk. The demand for the products with long keeping quality increases or from the past of the consumers or from the parts of the market chains, as for these ones the mentionted peoducts are very suitable from the points of view of the long keeping quality. The requirements of the products with long keeping quality. The require ts of the products with long keeping quality represent the high and steady quality. The suggested project is aiming to : 1. The quality of raw milk suitable for the production of products with long keeping quality 2. To the possibilities of the posit ve regulation of the representation of the flora applying the pure milk cultures 3. To the increasing of the processing reliability applying the tools of the quality management (HACCP) 4. To the qualitative indexes of final products 5. To the special

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Průběh řešení a výsledky odpovídají smlouvě.Cíl byl naplněn, požadované výstupy byly zpracovány. Velkým přínosem řešení projektu a jeho výsledků je okamžitá aplikace v praxi.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2000

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2003

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2004/MZE/MZE4QE/U/N/5:1

  • Datum dodání záznamu

    6. 9. 2004

Finance

  • Celkové uznané náklady

    1 800 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    1 350 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    450 tis. Kč