Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Problematika potravinových odpadů ve vztahu k povinnému vykazování jejich produkce pro potřeby směrnice o odpadech

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00020711%3A_____%2F22%3A10154751" target="_blank" >RIV/00020711:_____/22:10154751 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.vtei.cz/wp-content/uploads/2022/08/6474-casopis-VTEI-4-22-4.pdf" target="_blank" >https://www.vtei.cz/wp-content/uploads/2022/08/6474-casopis-VTEI-4-22-4.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.46555/VTEI.2022.05.005" target="_blank" >10.46555/VTEI.2022.05.005</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Problematika potravinových odpadů ve vztahu k povinnému vykazování jejich produkce pro potřeby směrnice o odpadech

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Členské země Evropské unie mají od letošního roku povinnost zavést preventivní opatření, která povedou ke snižování množství potravinových odpadů vevšech fázích potravního řetězce. Předložený příspěvek se zabývá tímto aktuálním tématem, představuje možné postupy pro získávání dat o produkci potravinových odpadů v jednotlivých fázích potravního řetězce a prezentuje výsledky vlastního šetření a vlastních rozborů ve vztahu k využitelnosti těchto dat pro ohlašovací povinnost a prokazování snižování množství odpadů v budoucnu.

  • Název v anglickém jazyce

    FOOD WASTE ISSUES IN RELATION TO THE MANDATORY REPORTING OF ITS PRODUCTION FOR THE NEEDS OF THE WASTE FRAMEWORK DIRECTIVE

  • Popis výsledku anglicky

    From this year, the European Union member states are obliged to introduce preventive measures that will reduce the amount of food waste at all stages of the food chain. The presented paper deals with this current topic, presentspossible procedures for obtaining data on food waste production at various stages of the food chain and shows the results of our own research and analysis about the usability of these data for reporting obligations and demonstrating future reductions.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10511 - Environmental sciences (social aspects to be 5.7)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/SS02030008" target="_blank" >SS02030008: Centrum environmentálního výzkumu: Odpadové a oběhové hospodářství a environmentální bezpečnost</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Vodohospodářské technicko-ekonomické informace (VTEI)

  • ISSN

    0322-8916

  • e-ISSN

    1805-6555

  • Svazek periodika

    64

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    32-39

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus