Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Problematika prevence potravinových odpadů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00020711%3A_____%2F23%3A10155095" target="_blank" >RIV/00020711:_____/23:10155095 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Problematika prevence potravinových odpadů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Záměrem zpracování této souhrnné výzkumné zprávy je přehledně popsat základní možnosti pro předcházení vzniku potravinových odpadů v rámci celého potravinového řetězce, a to s ohledem na dosavadní znalosti o jejich produkci a složení.Praktickým cílem zprávy je představit základní relevantní prevenční opatření ze zahraničních i tuzemských výzkumů, které byly doplněny dosavadními vlastními poznatky a výsledky, získanými při řešení projektu SS02030008 &quot;Centrum environmentálního výzkumu: Odpadové a oběhové hospodářství a environmentální bezpečnost (CEVOOH&quot; v letech 2021 až 2023, a jejich zpracování do podoby a struktury vhodné pro následné využití v praxi. Předložená souhrnná výzkumná zpráva bude základním dokumentem pro řešení problematiky předcházení vzniku potravinových odpadů v následujících letech řešení (2024 - 2026) s cílem ověřit funkčnost konkrétních návrhů.

  • Název v anglickém jazyce

    The issue of food waste prevention

  • Popis výsledku anglicky

    The purpose of this summary research report is to clearly describe the basic options for preventing the creation of food waste within the entire food chain, taking into account the current knowledge about their production and composition.The practical goal of the report is to present the basic relevant preventive measures from foreign and domestic research, which were supplemented by our own findings and results so far, obtained during the project SS02030008 &quot;Environmental Research Center: Waste and Recycling Management and Environmental Safety (CEVOOH)&quot; in the years 2021 to 2023. and their processing into a form and structure suitable for subsequent use in practice.The submitted summary research report will be the basic document for solving the problem of preventing the creation of food waste in the following years of solution (2024 - 2026) with the aim of verifying the functionality of specific proposals.

Klasifikace

  • Druh

    V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10511 - Environmental sciences (social aspects to be 5.7)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/SS02030008" target="_blank" >SS02030008: Centrum environmentálního výzkumu: Odpadové a oběhové hospodářství a environmentální bezpečnost</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Počet stran výsledku

    18

  • Místo vydání

    VÚV, Praha

  • Název nakladatele resp. objednatele

    MŽP

  • Verze