Problematika prevence potravinových odpadů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00020711%3A_____%2F23%3A10155095" target="_blank" >RIV/00020711:_____/23:10155095 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Problematika prevence potravinových odpadů
Popis výsledku v původním jazyce
Záměrem zpracování této souhrnné výzkumné zprávy je přehledně popsat základní možnosti pro předcházení vzniku potravinových odpadů v rámci celého potravinového řetězce, a to s ohledem na dosavadní znalosti o jejich produkci a složení.Praktickým cílem zprávy je představit základní relevantní prevenční opatření ze zahraničních i tuzemských výzkumů, které byly doplněny dosavadními vlastními poznatky a výsledky, získanými při řešení projektu SS02030008 "Centrum environmentálního výzkumu: Odpadové a oběhové hospodářství a environmentální bezpečnost (CEVOOH" v letech 2021 až 2023, a jejich zpracování do podoby a struktury vhodné pro následné využití v praxi. Předložená souhrnná výzkumná zpráva bude základním dokumentem pro řešení problematiky předcházení vzniku potravinových odpadů v následujících letech řešení (2024 - 2026) s cílem ověřit funkčnost konkrétních návrhů.
Název v anglickém jazyce
The issue of food waste prevention
Popis výsledku anglicky
The purpose of this summary research report is to clearly describe the basic options for preventing the creation of food waste within the entire food chain, taking into account the current knowledge about their production and composition.The practical goal of the report is to present the basic relevant preventive measures from foreign and domestic research, which were supplemented by our own findings and results so far, obtained during the project SS02030008 "Environmental Research Center: Waste and Recycling Management and Environmental Safety (CEVOOH)" in the years 2021 to 2023. and their processing into a form and structure suitable for subsequent use in practice.The submitted summary research report will be the basic document for solving the problem of preventing the creation of food waste in the following years of solution (2024 - 2026) with the aim of verifying the functionality of specific proposals.
Klasifikace
Druh
V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva
CEP obor
—
OECD FORD obor
10511 - Environmental sciences (social aspects to be 5.7)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/SS02030008" target="_blank" >SS02030008: Centrum environmentálního výzkumu: Odpadové a oběhové hospodářství a environmentální bezpečnost</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Počet stran výsledku
18
Místo vydání
VÚV, Praha
Název nakladatele resp. objednatele
MŽP
Verze
—