Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití čipové elektroforézy k charakterizaci odrůd obilovin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F06%3A1296" target="_blank" >RIV/00027006:_____/06:1296 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Utilization of Chip Electrophoresis for Characterization of Cereal varieties

  • Popis výsledku v původním jazyce

    For identification of varieties of cereals we used new electrophoretic system. The Experion automated electrophoresis system applies a combination of microfluidic separation technology and sensitive fluorescent sample detection to perform rapid and automated analysis of protein. It automatically performs all steps of gel-based electrophoresis (sample separation, staining, destaining, imaging, band detection, and even some data analysis) to deliver reproducible separation and quantitation results in just30 minutes. In our laboratory we used this system for analysis of protein of wheat (LMW and HMW glutenin subunits) and barley (hordeins). This approach was compared with the classic electrophoresis these proteins in polyacrylamide gel and sodium dodecylsulphate. Results were characterized by considerable reproducibility and especially protein patterns of wheat obtained these techniques were very comparable.

  • Název v anglickém jazyce

    Utilization of Chip Electrophoresis for Characterization of Cereal varieties

  • Popis výsledku anglicky

    For identification of varieties of cereals we used new electrophoretic system. The Experion automated electrophoresis system applies a combination of microfluidic separation technology and sensitive fluorescent sample detection to perform rapid and automated analysis of protein. It automatically performs all steps of gel-based electrophoresis (sample separation, staining, destaining, imaging, band detection, and even some data analysis) to deliver reproducible separation and quantitation results in just30 minutes. In our laboratory we used this system for analysis of protein of wheat (LMW and HMW glutenin subunits) and barley (hordeins). This approach was compared with the classic electrophoresis these proteins in polyacrylamide gel and sodium dodecylsulphate. Results were characterized by considerable reproducibility and especially protein patterns of wheat obtained these techniques were very comparable.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Book of proceedings: XX. Biochemický zjazd

  • ISBN

    80-969532-6-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    410-410

  • Název nakladatele

    Institute of Molecular Physiology and genetics, Slovak Academy of Sciencis

  • Místo vydání

    Piešťany, Slovenská republika

  • Místo konání akce

    Piešťany, Slovenská republika

  • Datum konání akce

    12. 9. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku