Využití čipové elektroforézy k charakterizaci odrůd obilovin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F06%3A1296" target="_blank" >RIV/00027006:_____/06:1296 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Utilization of Chip Electrophoresis for Characterization of Cereal varieties
Popis výsledku v původním jazyce
For identification of varieties of cereals we used new electrophoretic system. The Experion automated electrophoresis system applies a combination of microfluidic separation technology and sensitive fluorescent sample detection to perform rapid and automated analysis of protein. It automatically performs all steps of gel-based electrophoresis (sample separation, staining, destaining, imaging, band detection, and even some data analysis) to deliver reproducible separation and quantitation results in just30 minutes. In our laboratory we used this system for analysis of protein of wheat (LMW and HMW glutenin subunits) and barley (hordeins). This approach was compared with the classic electrophoresis these proteins in polyacrylamide gel and sodium dodecylsulphate. Results were characterized by considerable reproducibility and especially protein patterns of wheat obtained these techniques were very comparable.
Název v anglickém jazyce
Utilization of Chip Electrophoresis for Characterization of Cereal varieties
Popis výsledku anglicky
For identification of varieties of cereals we used new electrophoretic system. The Experion automated electrophoresis system applies a combination of microfluidic separation technology and sensitive fluorescent sample detection to perform rapid and automated analysis of protein. It automatically performs all steps of gel-based electrophoresis (sample separation, staining, destaining, imaging, band detection, and even some data analysis) to deliver reproducible separation and quantitation results in just30 minutes. In our laboratory we used this system for analysis of protein of wheat (LMW and HMW glutenin subunits) and barley (hordeins). This approach was compared with the classic electrophoresis these proteins in polyacrylamide gel and sodium dodecylsulphate. Results were characterized by considerable reproducibility and especially protein patterns of wheat obtained these techniques were very comparable.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Book of proceedings: XX. Biochemický zjazd
ISBN
80-969532-6-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
410-410
Název nakladatele
Institute of Molecular Physiology and genetics, Slovak Academy of Sciencis
Místo vydání
Piešťany, Slovenská republika
Místo konání akce
Piešťany, Slovenská republika
Datum konání akce
12. 9. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—