Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Průběh dehydratace dormantních pupenů révy vinné

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F07%3A2079" target="_blank" >RIV/00027006:_____/07:2079 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Průběh dehydratace dormantních pupenů révy vinné

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Diferenční skenovací kalorimetrií byl sledován průběh dehydratace dormantních pupenů u pěti kultivarů révy vinné vysoušených při -4 °C. Pupeny byly dehydratovány v rozmezí od 0,67 do 0,27 gv gs-1. Množství krystalické vody v dormantních pupenech bylo v rozmezí od 76% do 3%. Při úrovni dehydratace 0,29+-0,018 gv gs-1 a níže byl detekován sklený přechod. Cílem práce bylo zhodnotit průběh dehydratace dormantních pupenů révy vinné s možností využití stanovení množství krystalické vody a dalších termických parametrů pro dvoustupňový kryoprezervační protokol.

  • Název v anglickém jazyce

    The course of grapevine dormant bud dehydration

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the work was to evaluate the dehydration phase of the first step of cryopreservation protocol for dormant grapevine buds. The course of dehydration of dormant grapevine buds of five cultivars was evaluated according to their thermal measurement by differential scanning calorimeter. Dormant buds were dehydrated from 0.67 down to 0.27 g H2O/g DM and the percentage of crystallinity ranged from 76% to 3%. At dehydration below 0.29+-0.018 g H2O/g DM the glass transition in buds was monitored.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    29. Mezinárodní česká a slovenský kalorimetrický seminář

  • ISBN

    978-80-7194-957-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    135-138

  • Název nakladatele

    Univerzita Pardubice

  • Místo vydání

    Pardubice

  • Místo konání akce

    Medlov, Českomoravská vysočina

  • Datum konání akce

    28. 5. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku