Dehydration of grapevine dormant buds in relation to cryopreservation
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F08%3A00001682" target="_blank" >RIV/00027006:_____/08:00001682 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Dehydration of grapevine dormant buds in relation to cryopreservation
Popis výsledku v původním jazyce
Evaluation of dehydration phase of the first step of cryopreservation protocol for dormant grapevine buds was performed. The course of dehydration of dormant grapevine buds of four cultivars was evaluated according to their thermal measurement by differential scanning calorimeter. Dormant buds were dehydrated from 0.65 g H2O/g dry matter down to 0.27 g H2O/g dry matter and the percentage of crystallinity ranged from 58% to 3%. At dehydration below 0.29?0.018 g H2O/g dry matter the glass transition in buds was monitored. Further study will be focused on the survival of dormant buds after cryopreservation procedure.
Název v anglickém jazyce
Dehydration of grapevine dormant buds in relation to cryopreservation
Popis výsledku anglicky
Evaluation of dehydration phase of the first step of cryopreservation protocol for dormant grapevine buds was performed. The course of dehydration of dormant grapevine buds of four cultivars was evaluated according to their thermal measurement by differential scanning calorimeter. Dormant buds were dehydrated from 0.65 g H2O/g dry matter down to 0.27 g H2O/g dry matter and the percentage of crystallinity ranged from 58% to 3%. At dehydration below 0.29?0.018 g H2O/g dry matter the glass transition in buds was monitored. Further study will be focused on the survival of dormant buds after cryopreservation procedure.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
ED - Fyziologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Cryopreservation of crop species in Europe
ISBN
978-952-487-156-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Název nakladatele
MTT Agrifood Research Finland
Místo vydání
Finland
Místo konání akce
Oulu, Finland
Datum konání akce
1. 1. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—