Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dehydration of grapevine dormant buds in relation to cryopreservation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F08%3A00001682" target="_blank" >RIV/00027006:_____/08:00001682 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Dehydration of grapevine dormant buds in relation to cryopreservation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Evaluation of dehydration phase of the first step of cryopreservation protocol for dormant grapevine buds was performed. The course of dehydration of dormant grapevine buds of four cultivars was evaluated according to their thermal measurement by differential scanning calorimeter. Dormant buds were dehydrated from 0.65 g H2O/g dry matter down to 0.27 g H2O/g dry matter and the percentage of crystallinity ranged from 58% to 3%. At dehydration below 0.29?0.018 g H2O/g dry matter the glass transition in buds was monitored. Further study will be focused on the survival of dormant buds after cryopreservation procedure.

  • Název v anglickém jazyce

    Dehydration of grapevine dormant buds in relation to cryopreservation

  • Popis výsledku anglicky

    Evaluation of dehydration phase of the first step of cryopreservation protocol for dormant grapevine buds was performed. The course of dehydration of dormant grapevine buds of four cultivars was evaluated according to their thermal measurement by differential scanning calorimeter. Dormant buds were dehydrated from 0.65 g H2O/g dry matter down to 0.27 g H2O/g dry matter and the percentage of crystallinity ranged from 58% to 3%. At dehydration below 0.29?0.018 g H2O/g dry matter the glass transition in buds was monitored. Further study will be focused on the survival of dormant buds after cryopreservation procedure.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    ED - Fyziologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Cryopreservation of crop species in Europe

  • ISBN

    978-952-487-156-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    MTT Agrifood Research Finland

  • Místo vydání

    Finland

  • Místo konání akce

    Oulu, Finland

  • Datum konání akce

    1. 1. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku