Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Tocols of selected spring wheat (Triticum aestivum L.), einkorn wheat (Triticum monococcum L.) and wild emmer (Triticum dicoccum Schuebl [Schrank]) varieties

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F10%3A00001166" target="_blank" >RIV/00027006:_____/10:00001166 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/10:19439

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Tocols of selected spring wheat (Triticum aestivum L.), einkorn wheat (Triticum monococcum L.) and wild emmer (Triticum dicoccum Schuebl [Schrank]) varieties

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Wheat contributes significantly worldwide to antioxidant income with beneficial healthy effects. Two varieties of einkorn wheat (Triticum monococcum L. ? Escana and Schwedisches Einkorn), two varieties of wild emmer [Triticum dicoccum Schuebl (Schrank)](Rudico and Kahler Emmer) and three varieties of spring wheat (Triticum aestivum L. ? Granny, Kärtner Früher and SW Kadrilj) were evaluated for tocols ? tocopherols and tocotrienols by high performance liquid chromatography ? electrospray ionisation tandem mass spectrometry (HPLC?ESI/MS/MS). Investigated emmer and einkorn wheat varieties have shown minor lower total tocols content in comparison with spring varieties, however significant typical levels of tocopherols and tocotrienols were found in thesegroups. In einkorn wheat varieties the major abundance of total tocols is represented by tocotrienols (Schwedisches Einkorn 65.0%, Escana 54.9%), in emmer wheat varieties the abundance of tocotrienols and tocopherols were similar (Rudico

  • Název v anglickém jazyce

    Tocols of selected spring wheat (Triticum aestivum L.), einkorn wheat (Triticum monococcum L.) and wild emmer (Triticum dicoccum Schuebl [Schrank]) varieties

  • Popis výsledku anglicky

    Wheat contributes significantly worldwide to antioxidant income with beneficial healthy effects. Two varieties of einkorn wheat (Triticum monococcum L. ? Escana and Schwedisches Einkorn), two varieties of wild emmer [Triticum dicoccum Schuebl (Schrank)](Rudico and Kahler Emmer) and three varieties of spring wheat (Triticum aestivum L. ? Granny, Kärtner Früher and SW Kadrilj) were evaluated for tocols ? tocopherols and tocotrienols by high performance liquid chromatography ? electrospray ionisation tandem mass spectrometry (HPLC?ESI/MS/MS). Investigated emmer and einkorn wheat varieties have shown minor lower total tocols content in comparison with spring varieties, however significant typical levels of tocopherols and tocotrienols were found in thesegroups. In einkorn wheat varieties the major abundance of total tocols is represented by tocotrienols (Schwedisches Einkorn 65.0%, Escana 54.9%), in emmer wheat varieties the abundance of tocotrienols and tocopherols were similar (Rudico

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH92111" target="_blank" >QH92111: Antioxidanty a antioxidační aktivita u vybraných minoritních plodin ke zlepšení kvality výživy obyvatelstva</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Chemistry

  • ISSN

    0308-8146

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    123

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000281010300045

  • EID výsledku v databázi Scopus