Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mixolab as a new rheological system for prediction of bread making quality of wheat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F10%3A00001173" target="_blank" >RIV/00027006:_____/10:00001173 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Mixolab as a new rheological system for prediction of bread making quality of wheat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Mixolab is the only device enabling a complete characterization of the flour in a single test on the same device. The aim of our work was to evaluate rheological propeties of 27 wheat flour samples with baking quality affected by different level of Fusarium spp. infestation, indicated by different concentration of mycotoxin deoxynivalenol (DON) and to determine correlations between the mixolab characteristics and other quality parameters of the wheat flour and grain (farinograph, bread volume, Zeleny sedimentation, falling number, crude protein content and wet gluten content in grain dry matter). Mixolab very sensitively distinguished samples with different Fusarium spp. infestation. High correlations between the DON content and main characteristics ofmixolab curve were found.

  • Název v anglickém jazyce

    Mixolab as a new rheological system for prediction of bread making quality of wheat

  • Popis výsledku anglicky

    Mixolab is the only device enabling a complete characterization of the flour in a single test on the same device. The aim of our work was to evaluate rheological propeties of 27 wheat flour samples with baking quality affected by different level of Fusarium spp. infestation, indicated by different concentration of mycotoxin deoxynivalenol (DON) and to determine correlations between the mixolab characteristics and other quality parameters of the wheat flour and grain (farinograph, bread volume, Zeleny sedimentation, falling number, crude protein content and wet gluten content in grain dry matter). Mixolab very sensitively distinguished samples with different Fusarium spp. infestation. High correlations between the DON content and main characteristics ofmixolab curve were found.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B08049" target="_blank" >2B08049: Volné a vázané formy fusariových mykotoxinů v cereáliích a produktech zpracovatelských technologií, strategie kontroly a možnosti minimalizace.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 5th international congress Flour-bread ´09

  • ISBN

    978-953-7005-21-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Faculty of food technology Osijek, University of osijek, Croatia

  • Místo vydání

    Osijek, Croatia

  • Místo konání akce

    Opatija

  • Datum konání akce

    1. 1. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku