Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Emmer wheat using and growing in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F10%3A00001413" target="_blank" >RIV/00027006:_____/10:00001413 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Emmer wheat using and growing in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper analyzes the problem of growing possibilities of emmer and its suitability for cultivation in organic farming. In the Czech Republic it is grown only a few farms, but in Austria is more popular now. Possible candidates for the cultivation of emmer have several options about where to obtain a suitable variety. The best option appears to be the choice of legally protected variety Rudico. Another option would be to obtain seed from abroad or multiplication of seed of its own genetic resources. Among important properties of emmer belongs e.g. considerably high resistance to some fungal diseases, which make it advantageous in organic system of growing. Hulled grain requires procedure of peeling. High grain quality, first of all high protein content, predetermines emmer wheat for preparation of healthy dishes in bio quality. The grains are suitable for the production of unyeasted products because of their specific quality. It may be used for the production of healthy regional food

  • Název v anglickém jazyce

    Emmer wheat using and growing in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The paper analyzes the problem of growing possibilities of emmer and its suitability for cultivation in organic farming. In the Czech Republic it is grown only a few farms, but in Austria is more popular now. Possible candidates for the cultivation of emmer have several options about where to obtain a suitable variety. The best option appears to be the choice of legally protected variety Rudico. Another option would be to obtain seed from abroad or multiplication of seed of its own genetic resources. Among important properties of emmer belongs e.g. considerably high resistance to some fungal diseases, which make it advantageous in organic system of growing. Hulled grain requires procedure of peeling. High grain quality, first of all high protein content, predetermines emmer wheat for preparation of healthy dishes in bio quality. The grains are suitable for the production of unyeasted products because of their specific quality. It may be used for the production of healthy regional food

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Lucrari stiintifice

  • ISSN

    1454-7414

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    53

  • Číslo periodika v rámci svazku

    zima

  • Stát vydavatele periodika

    RO - Rumunsko

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus