Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of emmer wheat genetic resources aimed at dietary food production

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F11%3A00001313" target="_blank" >RIV/00027006:_____/11:00001313 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of emmer wheat genetic resources aimed at dietary food production

  • Popis výsledku v původním jazyce

    With the aim to select varieties or landraces for their possible further use we, tested the set of 8 emmer wheat genetic resources. There were tested the main grain components, bread making characteristics and contents of health supporting chemical substances such as total dietary fibre content, content of total polyphenols plus catechin and ferulic acid contents, vitamins of the B group and E plus total content of carotenoids. Tests of bread making quality confirmed that emmer wheat grain is much moresuitable for other purposes than for bread preparation. The results indicate the possibilities to select emmer wheat genotypes differing in grain composition and containing compounds with positive effects on human health. Among the tested emmer wheat accessions the Rudico variety had a complex of positive characteristics such as content of total dietary fibre, total polyphenol content with prevailing catechin and the highest amount of B group vitamins such as B1, B2, niacin, pantothenic

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of emmer wheat genetic resources aimed at dietary food production

  • Popis výsledku anglicky

    With the aim to select varieties or landraces for their possible further use we, tested the set of 8 emmer wheat genetic resources. There were tested the main grain components, bread making characteristics and contents of health supporting chemical substances such as total dietary fibre content, content of total polyphenols plus catechin and ferulic acid contents, vitamins of the B group and E plus total content of carotenoids. Tests of bread making quality confirmed that emmer wheat grain is much moresuitable for other purposes than for bread preparation. The results indicate the possibilities to select emmer wheat genotypes differing in grain composition and containing compounds with positive effects on human health. Among the tested emmer wheat accessions the Rudico variety had a complex of positive characteristics such as content of total dietary fibre, total polyphenol content with prevailing catechin and the highest amount of B group vitamins such as B1, B2, niacin, pantothenic

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Life Sciences

  • ISSN

    1934-7391

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    5

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    IN - Indická republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    206-211

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus