Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of wheat grain amylase activity on selected quality characteristics

Identifikátory výsledku

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of wheat grain amylase activity on selected quality characteristics

  • Popis výsledku v původním jazyce

    High-protein HMW-glu lines vere derived from European wheat landraces and obsolete cultivars of different origin. Amylolytic activity indicator falling number has been mesured, as well as other amylographic characteristics and quality indicators : alveographic ratio P/L and energy, farinographic water absorption capacity, volume, width and height of the bread (baking test), and grain hardness. Field trials were carried out in 2010 on two locations differing in climate and soil conditions. Damage of starch grains by ?-amylase could be seen on very low falling number values (62-150 s). The expected low loaf volume values at high amylase activity were not proved. Loaf volume values in high-protein lines were in average by 40 ml higher than in flour samples where the starch was damaged by ?-amylase activity. No significant correlation was found between ?-amylase activity and loaf volume. However, starch damage significantly extended the width of bakery products and decreased the alveograph

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of wheat grain amylase activity on selected quality characteristics

  • Popis výsledku anglicky

    High-protein HMW-glu lines vere derived from European wheat landraces and obsolete cultivars of different origin. Amylolytic activity indicator falling number has been mesured, as well as other amylographic characteristics and quality indicators : alveographic ratio P/L and energy, farinographic water absorption capacity, volume, width and height of the bread (baking test), and grain hardness. Field trials were carried out in 2010 on two locations differing in climate and soil conditions. Damage of starch grains by ?-amylase could be seen on very low falling number values (62-150 s). The expected low loaf volume values at high amylase activity were not proved. Loaf volume values in high-protein lines were in average by 40 ml higher than in flour samples where the starch was damaged by ?-amylase activity. No significant correlation was found between ?-amylase activity and loaf volume. However, starch damage significantly extended the width of bakery products and decreased the alveograph

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    7th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience

  • ISBN

    978-80-86238-90-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    94-95

  • Název nakladatele

    Czech Chemical Society

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Prague

  • Datum konání akce

    1. 1. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

Druh výsledku

D - Stať ve sborníku

D

CEP

GM - Potravinářství

Rok uplatnění

2011