RHEOLOGICAL PARAMETERS OF OAT FLOUR AND BRAN WITH AN EMPHASIS ON THE PROPERTIES OF THE STARCH COMPLEX BEFORE AND AFTER CONTROLLED MALTING
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F22%3A10177838" target="_blank" >RIV/00027006:_____/22:10177838 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
RHEOLOGICAL PARAMETERS OF OAT FLOUR AND BRAN WITH AN EMPHASIS ON THE PROPERTIES OF THE STARCH COMPLEX BEFORE AND AFTER CONTROLLED MALTING
Popis výsledku v původním jazyce
The subject of our study was the rheological analysis of prepared oat flour and bran using the Mixolab system. Bran and flours of two oat cultivars Marco Polo and Saul from malted and unmalted grain confirmed significant differences, especially in falling number and beta-glucan and protein contents. Malted flours showed degradation of the starch-amylase complex. The oat grain varietal differences were already evident in unmalted products. An obvious relationship was found between the low value of the flour falling number and the loss of the rheological resistance of the dough during its controlled heating.
Název v anglickém jazyce
RHEOLOGICAL PARAMETERS OF OAT FLOUR AND BRAN WITH AN EMPHASIS ON THE PROPERTIES OF THE STARCH COMPLEX BEFORE AND AFTER CONTROLLED MALTING
Popis výsledku anglicky
The subject of our study was the rheological analysis of prepared oat flour and bran using the Mixolab system. Bran and flours of two oat cultivars Marco Polo and Saul from malted and unmalted grain confirmed significant differences, especially in falling number and beta-glucan and protein contents. Malted flours showed degradation of the starch-amylase complex. The oat grain varietal differences were already evident in unmalted products. An obvious relationship was found between the low value of the flour falling number and the loss of the rheological resistance of the dough during its controlled heating.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1810102" target="_blank" >QK1810102: Vývoj perspektivních genotypů ovsa s nízkou celiakální reaktivitou a vysokou nutriční kvalitou</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
PROCEEDINGS OF THE 18TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON POLYSACCHARIDES-GLYCOSCIENCE
ISBN
978-80-88307-12-9
ISSN
2336-6796
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
57-61
Název nakladatele
Česká chemická společnost
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
9. 11. 2022
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
001249624200012