Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ozimá pšenice pěstovaná ekologicky a konvenčně

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F14%3A00002977" target="_blank" >RIV/00027006:_____/14:00002977 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/14:65775 RIV/60076658:12220/14:43888201

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ozimá pšenice pěstovaná ekologicky a konvenčně

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V dvouletých polních pokusech, vedených v letech 2010/2011 a 2012/2013 v ekologickém a konvenčním systému na výzkumné stanici katedry rostlinné výroby Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů České zemědělské university v Praze ? Uhříněvsijsme hodnotili vybrané produkční a jakostní parametry souboru 13 odrůd pšenice ozimé. Výsledky hodnocení výnosů daného souboru odrůd pšenice v ekologickém systému potvrdily, že v dobrých půdně-klimatických podmínkách mohou v ekologickém hospodaření dosahovat uspokojivých výnosů i elitní a kvalitní odrůdy, které jsou považovány za nejnáročnější. Tyto odrůdy dosáhly i nejlepšího jakostního hodnocení. Přestože žádná z odrůd nedosáhla minimálního obsahu N-látek pro pšenici pekárenskou (11,5%), pekařská kvalita bílkovinného komplexu, hodnocené Zelenyho testem, byla velmi dobrá a limit pro pšenici pekárenskou (30 ml) překonalo celkem sedm odrůd z 13 hodnocených.

  • Název v anglickém jazyce

    Winter wheat varieties in organic and conventional production farming

  • Popis výsledku anglicky

    In two years experiments, established in 2010/2011 and 2012/2013 in organic and conventional cropping systems at the Experimental Station in Prague ? Uhříněves were evaluated selected production and qualitative parameters of 13 winter wheat varieties. Results confirmed that in good soil-climatic conditions can reach in organic cropping system good yields even high quality varieties. These varieties reached also the best quality evaluation. Despite the fact, that any of varieties didn?t reach min. crudeprotein content for breadmaking wheat (11.5%), quality of protein complex, evaluated by Zeleny Test, was very good and limit for breadmaking wheat (30 ml) fulfilled 7 from 13 evaluated varieties.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B154" target="_blank" >QI111B154: Bezpečnost cereálních bioproduktů z pohledu výskytu alternáriových a fusariových mykotoxinů.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    62

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    24-26

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus