Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Common wheat (Triticum aestivum L.)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F17%3A75052" target="_blank" >RIV/60460709:41210/17:75052 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Common wheat (Triticum aestivum L.)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Set of 13 winter wheat varieties, cultivated during 2013-2014 and 2014-2015 years on the experimental station of Department of Plant Production in Prague - Uhříněves in organic and conventional farming system was evaluated in view of selected production and qualitative parameters. Varieties cultivated ecologically reached in average yield of 8,8 t.ha-1, i.e. 83 % of average yield of varieties collection from conventional system (10,6 t.ha-1). Totally, yield results of evaluated collection of varieties from organic farming system confirmed, that in good soil-climatic conditions can reach in organic farming good results even high quality varities, which are considered to be high demanding. Only 3 from 13 evaluated varieties from organic system reached min. content of crude protein in grain dry matter for breadmaking wheat (11,5 %). However, baking quality of grain protein complex was even at varieties from organic farming very good and limit for breadmaking wheat (30 ml) fulfilled 8 from 13 evaluated v

  • Název v anglickém jazyce

    Common wheat (Triticum aestivum L.)

  • Popis výsledku anglicky

    Set of 13 winter wheat varieties, cultivated during 2013-2014 and 2014-2015 years on the experimental station of Department of Plant Production in Prague - Uhříněves in organic and conventional farming system was evaluated in view of selected production and qualitative parameters. Varieties cultivated ecologically reached in average yield of 8,8 t.ha-1, i.e. 83 % of average yield of varieties collection from conventional system (10,6 t.ha-1). Totally, yield results of evaluated collection of varieties from organic farming system confirmed, that in good soil-climatic conditions can reach in organic farming good results even high quality varities, which are considered to be high demanding. Only 3 from 13 evaluated varieties from organic system reached min. content of crude protein in grain dry matter for breadmaking wheat (11,5 %). However, baking quality of grain protein complex was even at varieties from organic farming very good and limit for breadmaking wheat (30 ml) fulfilled 8 from 13 evaluated v

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310072" target="_blank" >QJ1310072: Využití systému participatory breeding ve výzkumu a šlechtění odrůd pšenice vhodných pro ekologické pěstování</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    In: Konvalina P. (Ed.). Plant Growing in Organic Farming

  • ISBN

    978-80-7394-670-8

  • Počet stran výsledku

    28

  • Strana od-do

    1-28

  • Počet stran knihy

    212

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Kód UT WoS kapitoly