Common wheat (Triticum aestivum L.)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F17%3A75052" target="_blank" >RIV/60460709:41210/17:75052 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Common wheat (Triticum aestivum L.)
Popis výsledku v původním jazyce
Set of 13 winter wheat varieties, cultivated during 2013-2014 and 2014-2015 years on the experimental station of Department of Plant Production in Prague - Uhříněves in organic and conventional farming system was evaluated in view of selected production and qualitative parameters. Varieties cultivated ecologically reached in average yield of 8,8 t.ha-1, i.e. 83 % of average yield of varieties collection from conventional system (10,6 t.ha-1). Totally, yield results of evaluated collection of varieties from organic farming system confirmed, that in good soil-climatic conditions can reach in organic farming good results even high quality varities, which are considered to be high demanding. Only 3 from 13 evaluated varieties from organic system reached min. content of crude protein in grain dry matter for breadmaking wheat (11,5 %). However, baking quality of grain protein complex was even at varieties from organic farming very good and limit for breadmaking wheat (30 ml) fulfilled 8 from 13 evaluated v
Název v anglickém jazyce
Common wheat (Triticum aestivum L.)
Popis výsledku anglicky
Set of 13 winter wheat varieties, cultivated during 2013-2014 and 2014-2015 years on the experimental station of Department of Plant Production in Prague - Uhříněves in organic and conventional farming system was evaluated in view of selected production and qualitative parameters. Varieties cultivated ecologically reached in average yield of 8,8 t.ha-1, i.e. 83 % of average yield of varieties collection from conventional system (10,6 t.ha-1). Totally, yield results of evaluated collection of varieties from organic farming system confirmed, that in good soil-climatic conditions can reach in organic farming good results even high quality varities, which are considered to be high demanding. Only 3 from 13 evaluated varieties from organic system reached min. content of crude protein in grain dry matter for breadmaking wheat (11,5 %). However, baking quality of grain protein complex was even at varieties from organic farming very good and limit for breadmaking wheat (30 ml) fulfilled 8 from 13 evaluated v
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1310072" target="_blank" >QJ1310072: Využití systému participatory breeding ve výzkumu a šlechtění odrůd pšenice vhodných pro ekologické pěstování</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
In: Konvalina P. (Ed.). Plant Growing in Organic Farming
ISBN
978-80-7394-670-8
Počet stran výsledku
28
Strana od-do
1-28
Počet stran knihy
212
Název nakladatele
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Místo vydání
České Budějovice
Kód UT WoS kapitoly
—