Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Application of Microwave and RF in food processing, microorganisms and pest control

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F15%3A00003757" target="_blank" >RIV/00027006:_____/15:00003757 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1109/MMS.2015.7375434" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1109/MMS.2015.7375434</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1109/MMS.2015.7375434" target="_blank" >10.1109/MMS.2015.7375434</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Application of Microwave and RF in food processing, microorganisms and pest control

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Microwave treatments have been used in drying of almonds and pistachios, and in hazelnuts roasting. Radiofrequency (RF) energy and microwave are promising technologies to be applied in the AgroFood sector and at industry level. RF energy has been used as a means to rapidly heat nuts (almonds, walnuts, hazelnuts)to control post-harvest insects, in a rapid process able to maintain the quality and sensorial properties of nuts. Several food productions, such as dried fruits, ham,sausages, and cheese, are subject to mite infestation and contamination with bacteria and fungi. The excessive presence of mites induces a change in sensory properties and lowers the quality of stored foods. In addition, in the drying process, RF and microwave treatments reduce rapidly the moisture content and contribute to inhibit the activity of enzymes involved in lipid peroxidation, ensuring not only an extension of shelf-life, but also preserving the sensory properties and quality of the food productions during storage.

  • Název v anglickém jazyce

    Application of Microwave and RF in food processing, microorganisms and pest control

  • Popis výsledku anglicky

    Microwave treatments have been used in drying of almonds and pistachios, and in hazelnuts roasting. Radiofrequency (RF) energy and microwave are promising technologies to be applied in the AgroFood sector and at industry level. RF energy has been used as a means to rapidly heat nuts (almonds, walnuts, hazelnuts)to control post-harvest insects, in a rapid process able to maintain the quality and sensorial properties of nuts. Several food productions, such as dried fruits, ham,sausages, and cheese, are subject to mite infestation and contamination with bacteria and fungi. The excessive presence of mites induces a change in sensory properties and lowers the quality of stored foods. In addition, in the drying process, RF and microwave treatments reduce rapidly the moisture content and contribute to inhibit the activity of enzymes involved in lipid peroxidation, ensuring not only an extension of shelf-life, but also preserving the sensory properties and quality of the food productions during storage.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    2015 IEEE 15th Mediterranean Microwave Symposium (MMS)

  • ISBN

    978-1-4673-7602-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    IEEE

  • Místo vydání

    neuveden

  • Místo konání akce

    Lecce, Italy

  • Datum konání akce

    1. 1. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku

    000380521600066