Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Properties of composite flours with the addition of different types of germinated grains

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F18%3A00005015" target="_blank" >RIV/00027006:_____/18:00005015 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Properties of composite flours with the addition of different types of germinated grains

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Addition of germinated seeds of different plant species affected wheat flour quality and changed Mixolab parametres curve during mixing (dough development and stability), during protein weakening (C2) and also affected almost all parameters related to starch characteristics (C3, difference between the points C3 and C4; C4, C5, difference between the points C4 and C5). On the other side addition of germinated seeds of nutritionally valuable species shows a natural way of changing the nutritional quality of wheat flour and have considerable potential in the production novel healthy foods. Impact of addition of germinated seeds to wheat flour on technological and chemical characteristics needs more future research.

  • Název v anglickém jazyce

    Properties of composite flours with the addition of different types of germinated grains

  • Popis výsledku anglicky

    Addition of germinated seeds of different plant species affected wheat flour quality and changed Mixolab parametres curve during mixing (dough development and stability), during protein weakening (C2) and also affected almost all parameters related to starch characteristics (C3, difference between the points C3 and C4; C4, C5, difference between the points C4 and C5). On the other side addition of germinated seeds of nutritionally valuable species shows a natural way of changing the nutritional quality of wheat flour and have considerable potential in the production novel healthy foods. Impact of addition of germinated seeds to wheat flour on technological and chemical characteristics needs more future research.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience

  • ISBN

    978-80-86238-80-7

  • ISSN

    2336-6796

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    149-151

  • Název nakladatele

    Czech Chemical Society

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 1. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000468165000030