Properties of composite flours with the addition of different types of germinated grains
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F18%3A00005015" target="_blank" >RIV/00027006:_____/18:00005015 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Properties of composite flours with the addition of different types of germinated grains
Popis výsledku v původním jazyce
Addition of germinated seeds of different plant species affected wheat flour quality and changed Mixolab parametres curve during mixing (dough development and stability), during protein weakening (C2) and also affected almost all parameters related to starch characteristics (C3, difference between the points C3 and C4; C4, C5, difference between the points C4 and C5). On the other side addition of germinated seeds of nutritionally valuable species shows a natural way of changing the nutritional quality of wheat flour and have considerable potential in the production novel healthy foods. Impact of addition of germinated seeds to wheat flour on technological and chemical characteristics needs more future research.
Název v anglickém jazyce
Properties of composite flours with the addition of different types of germinated grains
Popis výsledku anglicky
Addition of germinated seeds of different plant species affected wheat flour quality and changed Mixolab parametres curve during mixing (dough development and stability), during protein weakening (C2) and also affected almost all parameters related to starch characteristics (C3, difference between the points C3 and C4; C4, C5, difference between the points C4 and C5). On the other side addition of germinated seeds of nutritionally valuable species shows a natural way of changing the nutritional quality of wheat flour and have considerable potential in the production novel healthy foods. Impact of addition of germinated seeds to wheat flour on technological and chemical characteristics needs more future research.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience
ISBN
978-80-86238-80-7
ISSN
2336-6796
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
149-151
Název nakladatele
Czech Chemical Society
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
1. 1. 2018
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000468165000030