Nová metoda k potvrzení pravosti medu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F21%3A10149689" target="_blank" >RIV/00027006:_____/21:10149689 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nová metoda k potvrzení pravosti medu
Popis výsledku v původním jazyce
Článek je určený zejména pro včelaře, zpracovatele medu a chemické analytiky. Článek informuje o nové možnosti identifikace falšovaného medu proteomickým přístupem zaměřeným na identifikaci cizích amyláz v medu.
Název v anglickém jazyce
New method for confirmation of honey authenticity
Popis výsledku anglicky
The paper is intended mainly for beekeepers, honey producers and chemical analysts. Article informs about new possibilities of identification of adulterated honey by proteomic approach focused on identification of foreign amylases in honey.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1820088" target="_blank" >QK1820088: Med a průkaz jeho autenticity detekcí cizí alfa-amylázy: Cílená proteomická analýza medu pro exaktní prokázání jeho autenticity</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů