Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Developing hulled wheat-based cereal products with enhanced nutritional properties: emmer, einkorn and spelt

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F21%3A10174402" target="_blank" >RIV/00027006:_____/21:10174402 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://shop.bdspublishing.com/store/bds/detail/product/3-190-9781801461566" target="_blank" >https://shop.bdspublishing.com/store/bds/detail/product/3-190-9781801461566</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.19103/AS.2021.0087.20" target="_blank" >10.19103/AS.2021.0087.20</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Developing hulled wheat-based cereal products with enhanced nutritional properties: emmer, einkorn and spelt

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Hulled wheats have some distinct features compared to common wheat which allow for processing of healthy and nutritious food. Einkorn is of particular interest due to higher concentrations of some minerals and carotenoids. However, processing such as baking and cooking can significantly degrade phytochemicals. Hence, processing techniques must be adapted, for example, high temperatures avoided, in order to maintain phytochemical levels with their potential health benefits.Consumers are becoming more aware of the quality of food and its health benefits.There has been significant research into the quality and health benefits of hulled wheats. However, further research is needed to focus on the nutritional quality of spelt, einkorn and emmer varieties/accessions in comparison to other wheat species and other cereals. In addition, it is also necessary to do further research on the bioavailability of phytochemicals in final processed products made from hulled wheats.

  • Název v anglickém jazyce

    Developing hulled wheat-based cereal products with enhanced nutritional properties: emmer, einkorn and spelt

  • Popis výsledku anglicky

    Hulled wheats have some distinct features compared to common wheat which allow for processing of healthy and nutritious food. Einkorn is of particular interest due to higher concentrations of some minerals and carotenoids. However, processing such as baking and cooking can significantly degrade phytochemicals. Hence, processing techniques must be adapted, for example, high temperatures avoided, in order to maintain phytochemical levels with their potential health benefits.Consumers are becoming more aware of the quality of food and its health benefits.There has been significant research into the quality and health benefits of hulled wheats. However, further research is needed to focus on the nutritional quality of spelt, einkorn and emmer varieties/accessions in comparison to other wheat species and other cereals. In addition, it is also necessary to do further research on the bioavailability of phytochemicals in final processed products made from hulled wheats.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Improving the nutritional and nutraceutical properties of wheat and other cereals

  • ISBN

    978-1-00-318068-5

  • Počet stran výsledku

    25

  • Strana od-do

    1-25

  • Počet stran knihy

    300

  • Název nakladatele

    Burleigh Dodds Science Publishing

  • Místo vydání

    London

  • Kód UT WoS kapitoly