Impact of Sprouting on Presence of Avenanthramides in Oat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F22%3A10175420" target="_blank" >RIV/00027006:_____/22:10175420 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Impact of Sprouting on Presence of Avenanthramides in Oat
Popis výsledku v původním jazyce
Avenanthramides (AVNs) are constituents unique to oats and have many outstanding health benefits, including antioxidative, anti-inflammatory, antifungal and antibacterial activity. In this study, we observed highly elevated level of AVNs in germinated oat seeds after 48 h and 72 h of sprouting.Our results have shown the possibilities of using sprouted oat grains in the food industry for the production of nutritionally valuable products.
Název v anglickém jazyce
Impact of Sprouting on Presence of Avenanthramides in Oat
Popis výsledku anglicky
Avenanthramides (AVNs) are constituents unique to oats and have many outstanding health benefits, including antioxidative, anti-inflammatory, antifungal and antibacterial activity. In this study, we observed highly elevated level of AVNs in germinated oat seeds after 48 h and 72 h of sprouting.Our results have shown the possibilities of using sprouted oat grains in the food industry for the production of nutritionally valuable products.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1810102" target="_blank" >QK1810102: Vývoj perspektivních genotypů ovsa s nízkou celiakální reaktivitou a vysokou nutriční kvalitou</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů