Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Impact of Sprouting on Presence of Avenanthramides in Oat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F22%3A10175420" target="_blank" >RIV/00027006:_____/22:10175420 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Impact of Sprouting on Presence of Avenanthramides in Oat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Avenanthramides (AVNs) are constituents unique to oats and have many outstanding health benefits, including antioxidative, anti-inflammatory, antifungal and antibacterial activity. In this study, we observed highly elevated level of AVNs in germinated oat seeds after 48 h and 72 h of sprouting.Our results have shown the possibilities of using sprouted oat grains in the food industry for the production of nutritionally valuable products.

  • Název v anglickém jazyce

    Impact of Sprouting on Presence of Avenanthramides in Oat

  • Popis výsledku anglicky

    Avenanthramides (AVNs) are constituents unique to oats and have many outstanding health benefits, including antioxidative, anti-inflammatory, antifungal and antibacterial activity. In this study, we observed highly elevated level of AVNs in germinated oat seeds after 48 h and 72 h of sprouting.Our results have shown the possibilities of using sprouted oat grains in the food industry for the production of nutritionally valuable products.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1810102" target="_blank" >QK1810102: Vývoj perspektivních genotypů ovsa s nízkou celiakální reaktivitou a vysokou nutriční kvalitou</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů