Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mastné kyseliny v syrovém a vařeném kuřecím mase při různém obsahu a zdroji mědi v krmné směsi.,

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F01%3A00000154" target="_blank" >RIV/00027014:_____/01:00000154 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mastné kyseliny v syrovém a vařeném kuřecím mase při různém obsahu a zdroji mědi v krmné směsi.,

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byl zkoumán vliv různého obsahu a zdroje mědi na obsah a složení mastných kyselin v syrovém a vařeném stehením svalstvu kuřecích brojlerů. Z výsledků vyplvynulo že tepelná úprava snižuje koncentraci polynenasycených mastných kyselin ve svalstvu a zvyšujeobsah nasycených a mononenasycených mastných kyselin. Po vaření bylo zaznamenáno mírné snížení poměru n6:n3 PUFA mastných kyselin.

  • Název v anglickém jazyce

    Fatty acid profiles of raw and cooked meat of chickens fed feed mixtures with different concentrations of copper sulphate pentahydrate and Cu-glycine.,

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of the present study was to investigate the effect of cooking and different copper sources and levels on fatty acid profile of leg meat of broilers. Cookong reduced concentration of tissue polyunsaturated fatty acids (PUFA). On the other ndcooking increased concentration of saturated and monounsaturated fatty acids. Cooking also slighlty lowered the n6:n3 ratio of PUFA.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    IV. Kábrtovy dietetické dny.

  • ISBN

    80-7305-414-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    201-207

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    20. 9. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku