Mastné kyseliny v syrovém a vařeném kuřecím mase při různém obsahu a zdroji mědi v krmné směsi.,
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F01%3A00000154" target="_blank" >RIV/00027014:_____/01:00000154 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mastné kyseliny v syrovém a vařeném kuřecím mase při různém obsahu a zdroji mědi v krmné směsi.,
Popis výsledku v původním jazyce
Byl zkoumán vliv různého obsahu a zdroje mědi na obsah a složení mastných kyselin v syrovém a vařeném stehením svalstvu kuřecích brojlerů. Z výsledků vyplvynulo že tepelná úprava snižuje koncentraci polynenasycených mastných kyselin ve svalstvu a zvyšujeobsah nasycených a mononenasycených mastných kyselin. Po vaření bylo zaznamenáno mírné snížení poměru n6:n3 PUFA mastných kyselin.
Název v anglickém jazyce
Fatty acid profiles of raw and cooked meat of chickens fed feed mixtures with different concentrations of copper sulphate pentahydrate and Cu-glycine.,
Popis výsledku anglicky
The objective of the present study was to investigate the effect of cooking and different copper sources and levels on fatty acid profile of leg meat of broilers. Cookong reduced concentration of tissue polyunsaturated fatty acids (PUFA). On the other ndcooking increased concentration of saturated and monounsaturated fatty acids. Cooking also slighlty lowered the n6:n3 ratio of PUFA.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
IV. Kábrtovy dietetické dny.
ISBN
80-7305-414-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
201-207
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
20. 9. 2001
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—