Jatečná partie bok u prasat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F04%3A00010275" target="_blank" >RIV/00027014:_____/04:00010275 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
Jatočná partia bok pri ošípaných
Popis výsledku v původním jazyce
U 194 jatečných hybridů byly provedeny jatečné rozbory a byly zhodnoceny údaje o jatečné partii bok, kde byly k dispozici i údaje z následně provedených detailních disekcí. Jatečná partie bok představuje významnou část z jatečného těla, pro charakteristiku celé této partie je pak nejdůležitější bok s kostí, z výsledků se dá mimo jiné vysledovat pravidelné zvyšování podílu boku a jeho částí se zvyšující se hmotností jatečného těla a s klesajícím podílem svaloviny v celém jatečném těle.
Název v anglickém jazyce
Belly - pig carcass cut
Popis výsledku anglicky
Carcass dissections were conducted in 194 pig hybrids and data concerning belly were analyzed. Belly, especially its part belly with bones, represents an important carcass cut. The analysis revealed that the proportion of belly and its parts linearly increased with growing carcass weight and decreasing carcass lean meat proportion.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Slovenský chov
ISSN
1335-1990
e-ISSN
—
Svazek periodika
9
Číslo periodika v rámci svazku
10
Stát vydavatele periodika
SK - Slovenská republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
39-42
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—