Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv hmotnosti jatečného těla na složení boku prasat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000733" target="_blank" >RIV/00027014:_____/06:#0000733 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv hmotnosti jatečného těla na složení boku prasat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Sledovaný soubor zahrnoval 80 jatečně upravených těl finálních hybridů prasat z běžných podmínek produkce v České republice. Při klasifikaci byl zjištěn sondovým přístrojem podíl svaloviny, 24 hodin po porážce byl pak proveden jatečný rozbor s následnoudetailní disekcí boku s kostí. Celý soubor vykázal zmasilost jatečného těla 55,24% při průměrné hmotnosti 93,86 kg a zmasilostí boku s kostí 53,37%. Jednotlivá jatečná těla byla rozdělena do tří hmotnostních intervalů. Mezi těmito intervaly nebyly statisticky významné rozdíly průměrů charakterizujících podíly částí boku a boku celkem z jatečného těla. Signifikantní diference mezi hmotnostními skupinami byly nalezeny u podílu svalstva z boku s kostí, podílu mezisvalového tuku i podílu kostí. Především vezmasilosti této partie činil rozdíl mezi nejlehčími a nejtěžšími jatečnými těly téměř 4%. Vzájemný vztah mezi zmasilostí boku s kostí a hmotností jatečného těla vykázal hodnotu korelačního koeficientu r = -0,20.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of carcass weight on pig belly composition

  • Popis výsledku anglicky

    A total of 80 carcasses of pigs coming from common production conditions in the Czech Republic were analysed. A probe device was used to determine the proportion of carcass muscle. Twenty-four hours post mortem, carcass analyses and subsequent detailed dissections of bellies with bones were performed. The average carcass muscle proportion, carcass weight, and muscle proportion in belly were 55.24%, 93.86 kg, and 53.37%, respectively. Different carcasses were divided into three weight groups. Among thesegroups, neither significant differences were found in the proportions of different parts of belly nor in the proportion of belly weight from carcass weight. The groups differed significantly in the proportion of muscle from belly with bones, intermuscular fat, and bones. The difference between the lightest and heaviest carcasses in the muscle proportion of belly with bones was particularly high and amounted to 4 %. The relationship between the muscle proportion of belly with bones and c

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Agroregion 2006

  • ISBN

    80-7040-869-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    145-148

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    24. 8. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku