Problematika produkce jehněčího a kůzlečího masa v ČR.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F04%3A00011035" target="_blank" >RIV/00027014:_____/04:00011035 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Problematika produkce jehněčího a kůzlečího masa v ČR.
Popis výsledku v původním jazyce
Spotřeba skopového, jehněčího a kůzlečího masa je v ČR velmi nízká (0,1kg/rok/obyvatel).Šlechtitelské programy jsou zaměřeny na zlepšení masné produkce. Pro zvýšení zájmu o jehněčí a kůzlečí maso a zvýšení jeho spotřeby je nutno klást větší důraz na reklamu a marketing.
Název v anglickém jazyce
Production of lamb and kinds´ meat in the Czech Republic.
Popis výsledku anglicky
The consumption of mutton, lamb and goat meat is very low (0,1 kg/year/cap.) in the Czech Republic. Breeding programs for sheep breds are focused on generic improvemnet of meat production. Number of lambs born, lamb weight in the age 100+15 days are recorded. Marketing and promotion of the lamb and kid meat are key for increasing consumer interest and consumption.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QC1231" target="_blank" >QC1231: Objektivní klasifikace jatečných těl prasat, skotu a ovcí</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Aktuální otázky produkce jatečných zvířat
ISBN
80-7157-783-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
119-121
Název nakladatele
MZLU
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
17. 9. 2004
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—