Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Jakostní třídy u prasat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F04%3A00011109" target="_blank" >RIV/00027014:_____/04:00011109 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:_____/04:42:_2214 RIV/00027014:_____/04:42:_2214

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Jakostní třídy u prasat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    U sledovaného souboru 194 finálních hybridů prasat běžně využívaných kombinací křížení bylo provedeno zatřídění jatečných těl podle SEUROP systému a druhý den byla těla podrobena jatečnému rozboru, při kterém byla rozdělena na jednotlivé jatečné partie.Dále byly při detailní disekci zjištěny jednotlivé tkáňové složky. Z výsledků mimo jiné vyplynulo, že při kvantifikaci změn u partií, kde tvoří svalovina převažující složku (kýta, pečeně, panenská svíčková, plec a krkovice) byl zjištěn pokles součtu podílu těchto partií mezi nejlépe a nejhůře hodnocenými třídami o 9,01%, naproti tomu u boku představovala změna mezi mezními třídami v celém souboru jen 1,31%.

  • Název v anglickém jazyce

    Quality grades of pig carcasses

  • Popis výsledku anglicky

    Totally 194 carcasses of final pig hybrids of commonly used crossbreeding combinations were classified in the SEUROP grades. After 24 hours the carcasses were divided into different cuts which were separated into different tissues. The results showed that the difference between the two extreme classes in the total proportion of cuts with high muscle content (leg, loin, small fillet of pork, shoulder and neck) of carcass weight was 9.01 % while this difference in belly was only 1.31 %.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QC1231" target="_blank" >QC1231: Objektivní klasifikace jatečných těl prasat, skotu a ovcí</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Zemědělský týdeník

  • ISSN

    1212-2246

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    7

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    12-13

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus