Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zkrácené analýzy jatečných těl

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F04%3A00011122" target="_blank" >RIV/00027014:_____/04:00011122 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    slovinština

  • Název v původním jazyce

    Skrátené analýzy jatočných tiel

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek popisuje metody detailních jatečných disekcí u prasat se zaměřením na výsledky ze zkrácených jatečných disekcí provedených v České republice na 132 zvířatech. Byly zjištěny vysoké hodnoty korelačních koeficientů mezi podílem svaloviny v jatečněupraveném těle a svaloviny ve vybraných partiích. Dále článek upozorňuje na změny související s rozdílnou definicí jatečně upraveného těla podle zásad ČR a EU, kdy se jeho hmotnost sníží o cca 2,60 %. Pro přepočet hmotnosti těl za tepla na porážkovou hmotnost bylo navrženo zvýšení hodnoty koeficientu z 1,23 na 1,26 a u přepočtu těl za studena na porážkovou hmotnost z 1,25 na 1,28.

  • Název v anglickém jazyce

    Simplified analyses of pig carcasses

  • Popis výsledku anglicky

    The article describes the methods of detail carcass dissections in pigs. It is focused on results obtained from simplified dissections carried out in 132 carcasses in the Czech Republic. High correlation coefficients were found between carcass lean meatproportion and lean meat proportions in different cuts. In addition, the article refers to changes related to differences in carcass presentation as embodied in the legislation of CR and EU which may reduce carcass weight by approximately 2.60 %. The coefficients re-calculating warm carcass weight to live slaughter weight and cold carcass weight to live slaughter weight were proposed to increase from 1.23 to 1.26 and from 1.25 to 1.28, respectively.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QC1231" target="_blank" >QC1231: Objektivní klasifikace jatečných těl prasat, skotu a ovcí</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Slovenský chov

  • ISSN

    1335-1990

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    9

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    24-25

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus