Hodnocení výtěžnosti masa prasat podle klasifikace SEUROP
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A%230000045" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:#0000045 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodnocení výtěžnosti masa prasat podle klasifikace SEUROP
Popis výsledku v původním jazyce
U souboru jatečných prasat (n = 122) byl zjištěn podíl svaloviny v jatečně upraveném těle (JUT). Průměrná hodnota měřená přístrojem Ultra x FOM 300 dosáhla úrovně 55,80 %. Byl zjištěn podíl hlavních masitých částí v JUT zařazených do tříd jakosti S, E, Ua R. Podíl kýty bez tukového krytí z JUT činil ve třídě S 22,71 % a ve třídě R 17,95 %.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of Pig Carcass Meat Vield According to Classification Classes SEUROP
Popis výsledku anglicky
Lean meat proportion was estimated in 122 pig carcasses. The average lean meat proportion determined using the apparatus Ultra x FOM 300 was 55.80 %. The carcasses were divided and weight proportions of main meaty parts from carcasses classified in different quality classes (S, E, U, R) were calculated. The proportion of leg without fat cover was 22.71 and 17.95 % in S and R, respectively.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Aktuální problémy šlechtění, chovu, zdraví a produkce prasat
ISBN
80-85645-50-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
377-379
Název nakladatele
Jihočeská univerzita
Místo vydání
České Budějovice
Místo konání akce
České Budějovice
Datum konání akce
1. 1. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—