Charakteristika jatečně upravených těl prasat podle vybraných ukazatelů jatečné hodnoty
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A%230000046" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:#0000046 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Charakteristika jatečně upravených těl prasat podle vybraných ukazatelů jatečné hodnoty
Popis výsledku v původním jazyce
U jatečných prasat (n = 193) byla sledována tloušťka hřbetního sádla, hloubka svalu mezi 2. a 3. posledním žebrem, dále byl stanoven podíl svaloviny , který činil 55,71 % (s = 2,878). Po dělení JUT byl pro příslušné třídy jakosti SEUROP stanoven procentický podíl jednotlivých partií v jatečném těle. Podíl kýty dosáhl ve třídě S 27,30 % (s = 1,697), ve třídě O 23,89 %. Rozdíl v zastoupení kýty v JUT mezi třídou jakosti S a O činil 3,41 %.
Název v anglickém jazyce
The Analysis of Carcass Characteristics in Pigs
Popis výsledku anglicky
Backfat thickness and muscle depth were measured between second and third last ribs 70 mm from the split line in 193 pig carcasses. The average lean proportion was 55.71 % (s=2.878). The leg proportion in the class S was 27.30 % (s=1.697) and gradually decreased in the other classes. Its value in the class O (only one carcass classified in this class) was 23.89 %. The difference of leg proportion between classes S and O was 3.41 %.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Aktuální problémy šlechtění, chovu, zdraví a produkce prasat
ISBN
80-85645-50-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
361-363
Název nakladatele
Jihočeská univerzita
Místo vydání
České Budějovice
Místo konání akce
České Budějovice
Datum konání akce
1. 1. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—