Produkce jatečného skotu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A%230000076" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:#0000076 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Produkce jatečného skotu
Popis výsledku v původním jazyce
Hlavními faktory úspěšného výkrmu býků jsou přírůstky hmotnosti 1 kg a více na kus a den, optimální porážková hmotnost, minimalizace ztrát úhyny a nutnými porážkami, vysoká kvalita jatečných zvířat a zajištění odbytu. K tomu je nutná optimální výživa, dobrá práce ošetřovatelů a úsporné vynakládání nákladových položek a dosahování odpovídajících tržeb. Stimulem ke zvyšování jakosti je klasifikace SEUROP.
Název v anglickém jazyce
Beef cattle production
Popis výsledku anglicky
The main factors of the successful bull fattening are 1 kg and more of gain.head-1day -1, the optimal slaughter weight, minimization of losses (mortality and emergency slaughter), high quality of animals for slaughter and secured market. To this the optimal nutrition, the conscientious work of staff and economic spending of expense items and achieving corresponding sales revenues. SEUROP classification is the stimulus to quality increasing.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Chov skotu v ČR
ISBN
80-239-5109-2
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
25-35
Počet stran knihy
—
Název nakladatele
ČMSCH
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS kapitoly
—