Citlivost Clostridium perfringens na C2-C18 mastné kyseliny
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A%230000117" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:#0000117 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Susceptibility of Clostritidum perfringens to C2-C18 fatty acids
Popis výsledku v původním jazyce
The objective of this experiment was to determine susceptibility of Clostridium perfringens to C2-C18 fatty acids and to evaluate influence of pH in cultures grown on glucose. Lauric acid showed the highest antimicrobial activity among fatty acids tested. Its activity was not influenced by the presence of solid particles and did not cease at pH>6. Thus, lauric acid might be one of the means for control of clostridial infections in farm animals.
Název v anglickém jazyce
Susceptibility of Clostritidum perfringens to C2-C18 fatty acids
Popis výsledku anglicky
The objective of this experiment was to determine susceptibility of Clostridium perfringens to C2-C18 fatty acids and to evaluate influence of pH in cultures grown on glucose. Lauric acid showed the highest antimicrobial activity among fatty acids tested. Its activity was not influenced by the presence of solid particles and did not cease at pH>6. Thus, lauric acid might be one of the means for control of clostridial infections in farm animals.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Letters in Applied Microbiology
ISSN
0266-8254
e-ISSN
—
Svazek periodika
41
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
77-81
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—