Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Působení mastných kyselin s 2-18 atomy C na Clostridium perfringens

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985904%3A_____%2F05%3A00022724" target="_blank" >RIV/67985904:_____/05:00022724 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Susceptibility of Clostridium pefringens to C2-C18 fatty acids

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Antimicrobial activity of fatty acids was expressed as a concentration at which only 50% of the initial glucose was utilized. Lauric acid showed the highest antimicrobial activity, followed by myristic, capric, oleic and caprylic acid. Only strain CNCTC5459 was susceptible to linoleic acid. Lauric acid had the highest activity towards C. perfrigens among fatty acid tested. Its activity was not influenced by the presence of solid particles and did not cease at pH 6.

  • Název v anglickém jazyce

    Susceptibility of Clostridium pefringens to C2-C18 fatty acids

  • Popis výsledku anglicky

    Antimicrobial activity of fatty acids was expressed as a concentration at which only 50% of the initial glucose was utilized. Lauric acid showed the highest antimicrobial activity, followed by myristic, capric, oleic and caprylic acid. Only strain CNCTC5459 was susceptible to linoleic acid. Lauric acid had the highest activity towards C. perfrigens among fatty acid tested. Its activity was not influenced by the presence of solid particles and did not cease at pH 6.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    ED - Fyziologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/IBS5045317" target="_blank" >IBS5045317: Účinek mastných kyselin na střevní pathogenní bakterie, zdravotní stav a úhyny mláďat hospodářských zvířat</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Letters in Applied Microbiology

  • ISSN

    0266-8254

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    41

  • Číslo periodika v rámci svazku

    -

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    77-81

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus