Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Citlivost bakterií Escherichia coli, Salmonella spp. a Clostridium perfringens k organickým kyselinám a monolaurinu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985904%3A_____%2F06%3A00041106" target="_blank" >RIV/67985904:_____/06:00041106 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Susceptibility of Escherichia coli, Salmonella sp. and Clostridium perfrigens to organic acids and monolaurin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The antimicrobial activity of fatty acids, monolaurin, citric, succinic, fumaric, malic and lactic acid was determined in vitro against Escherichia coli, Salmonella spp. and Clostridium perfringens. Caprylic acid was the only acid inhibiting glucose utilization in all strains. In strains of Cl. perfringens, however, lauric and myristic acid were more efficient than caprylic acid. Growth of clostridia, but not other bacteria was inhibited also by monolaurin and citric acid. In Cl. perfringens, transmission electron microscopy revealed damage of cytoplasmatic structures and separation of inner and outer cell membranes.

  • Název v anglickém jazyce

    Susceptibility of Escherichia coli, Salmonella sp. and Clostridium perfrigens to organic acids and monolaurin

  • Popis výsledku anglicky

    The antimicrobial activity of fatty acids, monolaurin, citric, succinic, fumaric, malic and lactic acid was determined in vitro against Escherichia coli, Salmonella spp. and Clostridium perfringens. Caprylic acid was the only acid inhibiting glucose utilization in all strains. In strains of Cl. perfringens, however, lauric and myristic acid were more efficient than caprylic acid. Growth of clostridia, but not other bacteria was inhibited also by monolaurin and citric acid. In Cl. perfringens, transmission electron microscopy revealed damage of cytoplasmatic structures and separation of inner and outer cell membranes.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Veterinární medicína

  • ISSN

    0375-8427

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    51

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    81-88

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus