Stanovení diferencí ve vybraných užitných vlastnostech vepřového masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A%230000147" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:#0000147 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení diferencí ve vybraných užitných vlastnostech vepřového masa
Popis výsledku v původním jazyce
U jatečných prasat známého genotypu byly vyhodnoceny (s ohledem na pohlaví) základní ukazatele jatečné hodnoty a vybrané markery jakosti vepřového masa. Prasata byla klasifikována metodou SEUROP. Průměrný podíl libového masa na JUT činil pro celý soubor54,2% (třída U), u prasniček 56,2% (E) a u kastrátů 53,3% (U). Barva masa odpovídala standardu pro vepřové maso, výskyt PSE masa nepřesáhl 10% souboru. Ztráty šťáv odkapem byly velmi variabilní, variabilita obsahu sušiny a hrubých bílkovin byla naopak nízká.
Název v anglickém jazyce
Determination of differences in chosen pork manufacture qualities
Popis výsledku anglicky
The basic indicators of carcass value and chosen markers of pork quality were evaluated in the set of carcass pigs of known genotype with sex differentiation. Pigs were classified by SEUROP method. The average lean meat content for all carcasses were 54.2% (U class), for gilts 56.2% (E), and for castrates 53.3% (U). The colours of meat corresponded to standard for pork, the PSE meat occurrence in the set didn´t exceed 10%. The drip losses of meat juices were considerably variable, but the variabilitiesof dry matter and crude protein content were low.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XXXVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-86909-01-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
334-336
Název nakladatele
VÚPP
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
1. 1. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—