Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení diferencí ve vybraných užitných vlastnostech vepřového masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A%230000147" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:#0000147 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení diferencí ve vybraných užitných vlastnostech vepřového masa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    U jatečných prasat známého genotypu byly vyhodnoceny (s ohledem na pohlaví) základní ukazatele jatečné hodnoty a vybrané markery jakosti vepřového masa. Prasata byla klasifikována metodou SEUROP. Průměrný podíl libového masa na JUT činil pro celý soubor54,2% (třída U), u prasniček 56,2% (E) a u kastrátů 53,3% (U). Barva masa odpovídala standardu pro vepřové maso, výskyt PSE masa nepřesáhl 10% souboru. Ztráty šťáv odkapem byly velmi variabilní, variabilita obsahu sušiny a hrubých bílkovin byla naopak nízká.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of differences in chosen pork manufacture qualities

  • Popis výsledku anglicky

    The basic indicators of carcass value and chosen markers of pork quality were evaluated in the set of carcass pigs of known genotype with sex differentiation. Pigs were classified by SEUROP method. The average lean meat content for all carcasses were 54.2% (U class), for gilts 56.2% (E), and for castrates 53.3% (U). The colours of meat corresponded to standard for pork, the PSE meat occurrence in the set didn´t exceed 10%. The drip losses of meat juices were considerably variable, but the variabilitiesof dry matter and crude protein content were low.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XXXVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-86909-01-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    334-336

  • Název nakladatele

    VÚPP

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    1. 1. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku