Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv nutričních režimů na vybrané markery jakosti vepřového masa a sádla

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A%230000148" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:#0000148 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv nutričních režimů na vybrané markery jakosti vepřového masa a sádla

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byl testován vliv experimentální diety se sníženou hladinou energie a vyšším obsahem vlákniny na kvalitu jatečného těla a vybrané znaky jakosti vepřového masa a sádla. Při pokusném režimu bylo dosaženo srovnatelných a lepších hodnot vybraných jatečných ukazatelů (poměr masa k tuku na jatečně opracovaném těle a zařazení do vyšší třídy SEUROP), ve svalstvu se snížila hladina intramuskulárního tuku i cholesterolu a zvýšila se vaznost masa. Pokusná dieta rovněž pozitivně ovlivnila složení mastných kyselin vhřbetním sádle prasat.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of nutritive regimes on chosen markers of quality of pork meat and fat

  • Popis výsledku anglicky

    The influences of experimental diet with reduced level of energy and increased fibre content on carcass quality and chosen markers of quality of pork meat and fat were tested. By the experimental regime it was achieved the comparable and better values ofchosen carcass indicators (meat:fat ratio in carcass and upper class based on SEUROP), the level of intramuscular fat and cholesterol in muscle declined and binding capacity of meat increased. The experimental diet positively influenced the fatty acidscomposition in backfat as well.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    16

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    11-13

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus