Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv nutričních režimů na jakostní znaky vepřového masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000334" target="_blank" >RIV/00027014:_____/06:#0000334 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv nutričních režimů na jakostní znaky vepřového masa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byl ověřován vliv diety se sníženou hladinou energie a vyšším obsahem vlákniny na kvalitu jatečného trupu a vybrané znaky jakosti vepřového masa. V porovnání s kontrolním souborem, krmeným komerční krmnou směsí, bylo dosaženo srovnatelných a lepších hodnot vybraných jatečních ukazatelů, což dokládá především poměr masa k tuku na jatečně opracovaném těle a zařazení do vyšší třídy při hodnocení zmasilosti dle SEUROP. Ve svalstvu byla snížena hladina intramuskulárního tuku i cholesterolu a zvýšena vaznostmasa. Znaky výživové jakosti u obou souborů byly charakteristické pro standardní kvalitní vepřové maso.

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of nutrition regime on selected quality markers of pork meat

  • Popis výsledku anglicky

    The influence of experimental diet with reduced level of energy and higher dry matter content on carcass quality and selected quality markers of pork meat were investigated. Compared with the control group fed commercial feed mixture the comparable and better values of studied traits were achieved. It is evident from the meat:fat ratio of carcass and from the SEUROP classification. The level of intramuscular fat and cholesterol were reduced and the meat viscosity was enhanced. The markers of nutrition quality were characteristic for pork meat of standard quality.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    VII. Dni výživy a veterinárnej dietetiky

  • ISBN

    80-8077-034-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    143-144

  • Název nakladatele

    UVL

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Košice

  • Datum konání akce

    13. 9. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku