Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rozdíly ve zdravotních a hygienických ukazatelích syrového kravského mléka mezi stájemi a technologií trojího a dvojího dojení denne.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A01%3A_3297" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:01:_3297 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/49608851:_____/05:01:_3297 RIV/49608851:_____/05:#0000009 RIV/00027031:_____/05:01:_3297

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Rozdíly ve zdravotních a hygienických ukazatelích syrového kravského mléka mezi stájemi a technologií trojího a dvojího dojení denne.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce se zabývá posouzením možných vlivu zavedení technologie trojího dojení krav na hygienické a zdravotní parametry syrového kravského mléka. Nový technologický prvek muže ovlivnit mlécnou žlázu krav z pohledu zdravotního stavu a hygienické pomery v dojicím zarízení s ohledem na frekvenci sanitací a klidové doby. V hygienických ukazatelích syrového mléka neexistovaly statisticky významné rozdíly s ohledem na sledovaný faktor. Nález vyšších poctu somatických bunek u trojího dojení nebyl v souladu s nekterými jinými výsledky, mohl však být ovlivnen chovem dojnic. U trikrát dojených krav byla pozorována v souladu s literaturou vyšší dojivost. Aplikace nové technologické modifikace neprispívá ke zhoršení hygienické kvality mléka.

  • Název v anglickém jazyce

    The differences in health and hygienical parameters of raw cow milk between stables with technology of three and two daily milkings.

  • Popis výsledku anglicky

    Work with deals assess potential impact taking technology triplicate milking cows on hygienic and health parameter raw cow gen milk. New technology element can influence milk gland cow in view of state of health and hygienic relationship in milking arrangement with respect to frequency sanitation and resting time.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF4145" target="_blank" >QF4145: Parametrická analýza a multikriteriální hodnocení technologických systémů pro chov dojnic a krav bez tržní produkce mléka z hlediska požadavků EU, zlepšení enviromentálních funkcí a kvality produktů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výzkum v chovu skotu

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    XLVII, 170

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    1-7

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus