Vlivy kvasničných kultur Saccharomyces cerevisiae v krmné dávce na složení a vlastnosti mléka a zdravotní stav krav
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000594" target="_blank" >RIV/00027014:_____/06:#0000594 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vlivy kvasničných kultur Saccharomyces cerevisiae v krmné dávce na složení a vlastnosti mléka a zdravotní stav krav
Popis výsledku v původním jazyce
V tomto pokusu s dojnicemi byly použity 2 kvasničné kultury (různé kmeny kvasnic KV2, KV3) do vyrovnaných krmných dávek a porovnány s kontrolní dávkou bez kvasničné kultury. Varianta KV2 byla výhodnější: vyšší dojivost, nižší obsah acetonu a močoviny v ml
Název v anglickém jazyce
The effects of yeast cultures Saccharomyces cerevisiae in the feeding ration on the milk composition and properties and health state of dairy cows
Popis výsledku anglicky
In this experiment the two yeast cultures (different yeast strains KV2, KV3) were used in the balanced cow feeding rations in comparison with control ration without yeast culture. KV2 variant was preferable with higher value of milk yield and lower aceton
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1G46086" target="_blank" >1G46086: STRATEGIE CHOVU DOJNIC V KONKURENČNÍCH PODMÍKÁCH</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Den mléka 2006
ISBN
80-213-1498-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
43-46
Název nakladatele
ČZU
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
22. 5. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—