Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of feeding yeast culture on ruminal fermentation and blood indicators of holstein dairy cows.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00178480" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00178480 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of feeding yeast culture on ruminal fermentation and blood indicators of holstein dairy cows.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The experiment was conducted to evaluate the effect of yeast culture (Saccharomyces cerevisiae) supplementation on ruminal fermentation in twenty Holstein dairy cows divided into control and experimental groups, each group of 10 cows. The animals received a diet based on maize silage (19 kg), alfalfa silage (15 kg), meadow hay (1.5 kg), extracted rapeseed meal (1 kg) and concentrate mixture (9.5 kg). The diets were fed to the cows as a total mixed ration (TMR). The supplement of yeast culture Levucell SC 20 (Saccharomyces cerevisiae -- CNCM I-1077; min. content 2x1010 CFU.g-1) was added in the concentrate mixture in the ration fed to the experimental group of animals. Samples of rumen fluid were taken using a probang three hours after feeding. The obtained results indicate that the supplementation of Saccharomyces cerevisiae culture at recommended doses had a positive effect on the ruminal digestion. The addition of yeast culture significantly (P<0.01) increased the ruminal pH. As comp

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of feeding yeast culture on ruminal fermentation and blood indicators of holstein dairy cows.

  • Popis výsledku anglicky

    The experiment was conducted to evaluate the effect of yeast culture (Saccharomyces cerevisiae) supplementation on ruminal fermentation in twenty Holstein dairy cows divided into control and experimental groups, each group of 10 cows. The animals received a diet based on maize silage (19 kg), alfalfa silage (15 kg), meadow hay (1.5 kg), extracted rapeseed meal (1 kg) and concentrate mixture (9.5 kg). The diets were fed to the cows as a total mixed ration (TMR). The supplement of yeast culture Levucell SC 20 (Saccharomyces cerevisiae -- CNCM I-1077; min. content 2x1010 CFU.g-1) was added in the concentrate mixture in the ration fed to the experimental group of animals. Samples of rumen fluid were taken using a probang three hours after feeding. The obtained results indicate that the supplementation of Saccharomyces cerevisiae culture at recommended doses had a positive effect on the ruminal digestion. The addition of yeast culture significantly (P<0.01) increased the ruminal pH. As comp

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    80

  • Číslo periodika v rámci svazku

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    139-145

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus