Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Produkční účinek odlišných nutričních režimů na kvalitativní znaky vepřového masa a sádla

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F07%3A%230000438" target="_blank" >RIV/00027014:_____/07:#0000438 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The production effect of different nutritive regimes on the quality marks of pork and adipose tissue

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effect of a high-crude-fibre-diet on the carcass and selected characteristics of meat quality, content and composition of fatty acids in the adipose tissue in fattened pigs (P) were studied. The control group (K) was fattened by a commercial diet. The slaughter values of P group were nonsignificantly better. The SEUROP classification of meatiness showed 55 % of lean meat in the P group, being included in class E, as compared with the K group (class U, 53 % lean meat). The meat:fat ratio in the P group was better. The P group had decreased content of intramuscular fat and cholesterol, higher (P<0.5) content of crude protein, and lower (P<0.5) content of hydroxyproline in comparison with K group. Total SFA were reduced (P<0.001) while the effect on total MUFA was negligible. The contents of PUFAs were higher in the P group.

  • Název v anglickém jazyce

    The production effect of different nutritive regimes on the quality marks of pork and adipose tissue

  • Popis výsledku anglicky

    The effect of a high-crude-fibre-diet on the carcass and selected characteristics of meat quality, content and composition of fatty acids in the adipose tissue in fattened pigs (P) were studied. The control group (K) was fattened by a commercial diet. The slaughter values of P group were nonsignificantly better. The SEUROP classification of meatiness showed 55 % of lean meat in the P group, being included in class E, as compared with the K group (class U, 53 % lean meat). The meat:fat ratio in the P group was better. The P group had decreased content of intramuscular fat and cholesterol, higher (P<0.5) content of crude protein, and lower (P<0.5) content of hydroxyproline in comparison with K group. Total SFA were reduced (P<0.001) while the effect on total MUFA was negligible. The contents of PUFAs were higher in the P group.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    VII. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    978-80-7305-002-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    150-154

  • Název nakladatele

    VFU

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    17. 5. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku