Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv lněného semene v dietě prasat na kvalitu masa a obsah mastných kyselin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F07%3A%230000454" target="_blank" >RIV/00027014:_____/07:#0000454 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of linseed in pig diet on meat quality and fatty acid content

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effect of different linseed content in diet of gilts on meat quality was studied (control - L0, Ll - 6,7 % of ground linseed, L2 - 13,4 % of ground linseed and L3 - 13, 4% of linseed and 103 mg of alpha-tocopherol). Linseed treatments did not affectaverage daily gain, lean meat percentage or intramuscular fat content. Feeding linseed significantly increased the content of linoleic acid, alpha-linolenic acid, arachidonic acid and EPA, but did not affect DHA content in muscle tissue. The n-6/n-3 fatty acid ratio was decreased by the diet. The content of total n-6 and n-3 fatty acids was the lowest in control group. The oxidative stability of muscle lipids was higher in L3 compared with other groups.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of linseed in pig diet on meat quality and fatty acid content

  • Popis výsledku anglicky

    The effect of different linseed content in diet of gilts on meat quality was studied (control - L0, Ll - 6,7 % of ground linseed, L2 - 13,4 % of ground linseed and L3 - 13, 4% of linseed and 103 mg of alpha-tocopherol). Linseed treatments did not affectaverage daily gain, lean meat percentage or intramuscular fat content. Feeding linseed significantly increased the content of linoleic acid, alpha-linolenic acid, arachidonic acid and EPA, but did not affect DHA content in muscle tissue. The n-6/n-3 fatty acid ratio was decreased by the diet. The content of total n-6 and n-3 fatty acids was the lowest in control group. The oxidative stability of muscle lipids was higher in L3 compared with other groups.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Application of Scientific Achievements in the Field of Genetics, Reproduction, Nutrition, Carcass and Meat Qualify in Modern Pig Production

  • ISBN

  • ISSN

    0003-9438

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    144-151

  • Název nakladatele

    Research Institute for Biology of Farm Animals

  • Místo vydání

    Dummerstorf

  • Místo konání akce

    Bydgoszcz

  • Datum konání akce

    1. 1. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku