Vliv lněného semene v dietě prasat na kvalitu masa a obsah mastných kyselin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F07%3A%230000454" target="_blank" >RIV/00027014:_____/07:#0000454 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of linseed in pig diet on meat quality and fatty acid content
Popis výsledku v původním jazyce
The effect of different linseed content in diet of gilts on meat quality was studied (control - L0, Ll - 6,7 % of ground linseed, L2 - 13,4 % of ground linseed and L3 - 13, 4% of linseed and 103 mg of alpha-tocopherol). Linseed treatments did not affectaverage daily gain, lean meat percentage or intramuscular fat content. Feeding linseed significantly increased the content of linoleic acid, alpha-linolenic acid, arachidonic acid and EPA, but did not affect DHA content in muscle tissue. The n-6/n-3 fatty acid ratio was decreased by the diet. The content of total n-6 and n-3 fatty acids was the lowest in control group. The oxidative stability of muscle lipids was higher in L3 compared with other groups.
Název v anglickém jazyce
Effect of linseed in pig diet on meat quality and fatty acid content
Popis výsledku anglicky
The effect of different linseed content in diet of gilts on meat quality was studied (control - L0, Ll - 6,7 % of ground linseed, L2 - 13,4 % of ground linseed and L3 - 13, 4% of linseed and 103 mg of alpha-tocopherol). Linseed treatments did not affectaverage daily gain, lean meat percentage or intramuscular fat content. Feeding linseed significantly increased the content of linoleic acid, alpha-linolenic acid, arachidonic acid and EPA, but did not affect DHA content in muscle tissue. The n-6/n-3 fatty acid ratio was decreased by the diet. The content of total n-6 and n-3 fatty acids was the lowest in control group. The oxidative stability of muscle lipids was higher in L3 compared with other groups.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Application of Scientific Achievements in the Field of Genetics, Reproduction, Nutrition, Carcass and Meat Qualify in Modern Pig Production
ISBN
—
ISSN
0003-9438
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
144-151
Název nakladatele
Research Institute for Biology of Farm Animals
Místo vydání
Dummerstorf
Místo konání akce
Bydgoszcz
Datum konání akce
1. 1. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—