Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ustájovací systém a užitkovost prasat - přehled

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F08%3A%230000882" target="_blank" >RIV/00027014:_____/08:#0000882 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Housing systems and pig performance - review

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The main factor influencing pork quality, especially fatty acid content, is nutrition. Components in feeding mixtures (linseed, olive, rapeseed, sunflower, soy oil) can change fatty acid profile in meat without changing carcass traits. But the sources offat in pig diet negatively affect technological quality and oxidative stability of meat. The process of oxidation can be positively influenced by vitamin E supplement. Genetic factors and fatness can change fatty acid profile but not so significantly. In the outdoor production system, the animals can behave naturally and their health status is better. The system is less dependent on investment and capital. However, the adverse effect of climatic conditions is possible, so performance of herds can be more variable among years. Some feeds (for example grass, oil plants) can affect fatty acid content irrespective of housing system.

  • Název v anglickém jazyce

    Housing systems and pig performance - review

  • Popis výsledku anglicky

    The main factor influencing pork quality, especially fatty acid content, is nutrition. Components in feeding mixtures (linseed, olive, rapeseed, sunflower, soy oil) can change fatty acid profile in meat without changing carcass traits. But the sources offat in pig diet negatively affect technological quality and oxidative stability of meat. The process of oxidation can be positively influenced by vitamin E supplement. Genetic factors and fatness can change fatty acid profile but not so significantly. In the outdoor production system, the animals can behave naturally and their health status is better. The system is less dependent on investment and capital. However, the adverse effect of climatic conditions is possible, so performance of herds can be more variable among years. Some feeds (for example grass, oil plants) can affect fatty acid content irrespective of housing system.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus