Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of linseed combined with CLA on meat quality of Prestice Black-Pied pigs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F15%3A%230002391" target="_blank" >RIV/00027014:_____/15:#0002391 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/15227.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/15227.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of linseed combined with CLA on meat quality of Prestice Black-Pied pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pork meat is generally recognised as a food with relevant nutritional properties because of its high content in proteins of high biological value, rich in essential amino acids, as well as group B vitamins, minerals especially heme iron, trace elements and other bioactive compounds. But pork meat also contributes to the intake of fat, saturated fatty acids, cholesterol, and other substances that, in inap­propriate amounts, may result in negative physiologically effects (Reig et al., 2013). The quality of meat is influenced by many factors ranging from piglet rearing to the final mechanisms of meat pro­cessing. External factors determining the quality also include nutrition. Feed mixture based on cereals provides omega-6 fatty acids and only small amount of omega-3 polyunsaturated fatty acids. The components with higher proportion of omega-3 fatty acids must be added to feed in order to change fatty acid profile. In pig diet, an emphasis is laid on the omega-3 fatty acids in fish oil and vegetable oils (soy, olive, linseed, sunflower and rapeseed). An interest in the composition of fatty acids of meat stems mainly from the need to find ways of producing healthier meat, i.e. with a higher ratio of poly­unsaturated fatty acids (PUFA) to saturated fatty acids (SFA) and a more favourable balance between omega-6 and omega-3 PUFA (Wood et al., 2004).

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of linseed combined with CLA on meat quality of Prestice Black-Pied pigs

  • Popis výsledku anglicky

    Pork meat is generally recognised as a food with relevant nutritional properties because of its high content in proteins of high biological value, rich in essential amino acids, as well as group B vitamins, minerals especially heme iron, trace elements and other bioactive compounds. But pork meat also contributes to the intake of fat, saturated fatty acids, cholesterol, and other substances that, in inap­propriate amounts, may result in negative physiologically effects (Reig et al., 2013). The quality of meat is influenced by many factors ranging from piglet rearing to the final mechanisms of meat pro­cessing. External factors determining the quality also include nutrition. Feed mixture based on cereals provides omega-6 fatty acids and only small amount of omega-3 polyunsaturated fatty acids. The components with higher proportion of omega-3 fatty acids must be added to feed in order to change fatty acid profile. In pig diet, an emphasis is laid on the omega-3 fatty acids in fish oil and vegetable oils (soy, olive, linseed, sunflower and rapeseed). An interest in the composition of fatty acids of meat stems mainly from the need to find ways of producing healthier meat, i.e. with a higher ratio of poly­unsaturated fatty acids (PUFA) to saturated fatty acids (SFA) and a more favourable balance between omega-6 and omega-3 PUFA (Wood et al., 2004).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210253" target="_blank" >QJ1210253: Využití metod molekulární genetiky jako nástroje pro efektivní plemenářskou práci v malé populaci prasat.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    14. BOKU-Symposium Tierernährung

  • ISBN

    978-3-900932-22-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    237-242

  • Název nakladatele

    Institut für Tierernährung, Tierische Lebensmittel und Ernährungsphysiologie

  • Místo vydání

    Wien

  • Místo konání akce

    Wien

  • Datum konání akce

    9. 4. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku