Vliv výživy na kvalitu vepřového masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F12%3A%230001623" target="_blank" >RIV/00027014:_____/12:#0001623 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/12064.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/12064.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv výživy na kvalitu vepřového masa
Popis výsledku v původním jazyce
Krmná dávka pro vykrmovaná prasata má především uspokojit potřeby zvířat z hlediska příjmu živin a zároveň zajistit optimální růst. V současné době se však rovněž zvyšuje zájem o zlepšování kvality masa prostřednictvím výživy.Kvalita masa je ovlivňovánasouborem podmínek od odchovu a výkrmu až k předporážkovým a porážkovým okolnostem a technologií zpracování.Krmná dávka založená na obilninách poskytuje monogastrům převážně n-6 mastné kyseliny a jen malé množství n-3 polynenasycených mastných kyselin. Úprava krmné dávky za účelem úpravy obsahu a poměru mastných kyselin vepřového masa znamená zejména doplnění komponent s vyšším obsahem n-3 PUFA.
Název v anglickém jazyce
Effect of nutrition on pork quality
Popis výsledku anglicky
Feed ratio for fattening pigs must provide sufficient amount of nutrients for optimal growth of animals. The attention is also paid to meat quality and its affection by the nutrition. Meat quality is influenced by many factors during pig rearing, fattening period, slaughter and technology of meat processing. Feed mixture based on cereals provides n-6 fatty acids and only small amount of n-3 polyunsaturated fatty acids. The components with higher proportion of n-3 fatty acids should be added to feed in order to meat fatty acid profile alternation.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů